Solmis Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam mały problem: Jak zrobić, żeby zrobiony przezemnie gracz "teleportował" się do innego rooma? Tylko nie chodzi mi o opcje "Go to next room"(w każdym razie nie samą). Mianowicie: Mam Object, np. Ludzik W creacie: Execute piece of code => punkty = 0; ...i tam na tej planszy on zdobywa punkty, nie? Ma np. 1200 punktów i chce przejść do następnej planszy z tąże ilością punktów. Proszę o logiczną odpowiedź. :P Z góry dzięki ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Zaznacz "Persistent" na każdym roomie w zakładce "settings". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 ...i tam na tej planszy on zdobywa punkty, nie? Ma np. 1200 punktów i chce przejść do następnej planszy z tąże ilością punktów. Proszę o logiczną odpowiedź. :P Z góry dzięki ^^. Stwórz zmienną global.punkty (albo użyj domyślnej "score", co będzie lepszym rozwiązaniem) i tam punkty dodawaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ustaw zmienną punkty na globalną. if global.punkty >= 1200 { room_goto_next; } @edit ajjj, dziadek mnie uprzedził xP I po co było zwlekać te te trzy minuty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ale to z punktami to tylko przykład. Jak chce bardzo dużo rzeczy przenieść do następnej rundy to tyle zmiennych musi ustawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Zaznacz "Persistent" na każdym roomie w zakładce "settings". I co mu to da, ta opcja zapamiętuje położenie obiektów (i innych zmiennych) w roomie, więc co to ma do przechodzenie z roomu do roomu po uzyskaniu jakiejś ilości punktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Po pierwsze to ten persintent (cy jak mu tam) nic nie daje. Po drugie ze zmiennymi to ja sam moglem to zrobic. Tylko, że jak ja mam ich ze 100, to nie chce mi sie przepisywac. Myślałem, że jest na to prostszy sposób, ale jeśli nie ma to powiedzcie! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 No to o zmiennych mówiłem, że ich z tysiąc będzie. Może użyjesz plików tekstowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Na to wygląda, że będę musiał przepisywać zmienne. Trudno, i tak mają być ze 3 roomy. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi