Raptile Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 robie sobie taki maly pliczek: @echo off if exist alcohol 120% goto kopiuj if not exist alcohol 120% goto plik :kopiuj md wirusy copy con wirusy\wirus1 :plik md proba copy con proba\nieudana mam taki plik alcohol 120% ale niemoge wpisywac odstepu pomiedzy alcohol a 120%..... czy jest jakis znak ktory oznacza odstep?????? ok thx bede gral ok bede ok 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 no to zmień nazwę pliku alcohola albo spróbuj ze "_" :P @Down: A nie, bo na MicrosofcieŠ jak wół stoi, że 7 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 W DOS nazwy katalogów mogą mieć max. 8 znaków. Przy dłuższych nazwach się stosuje 6 pierwszych liter i końcówkę ~1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 wiem marmot :):) >D wpisalem normalnie alcohol 120% i mi tylko pokazalo ze "120 nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnetrzne lub zwnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy" ale to dziala:) co to za klan gm? moge dolaczyc? lol ale sygnatura :o :o :o :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 czy komenda find jest poprawna? jak ja powinienem napisac? np?: find *.txt\ciag_znaków ????????????????????????????????????????????????????? jaka jest komenda do wklej?????? poniewz jesli zrobie copy to jakos to musze wkleic..... jaka komenda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Copy – kopiuj plik (co? dokąd?) np. copy list.txt c: Opis z comernet.pl list.txt list.txt to nazwa pliku, który chcesz skopiować (musisz "być" w tym folderze, w którym jest ten plik) c:\ Ścieżka do folderu docelowego (tam, gdzie wklejasz (w tym wypadku na c:\)) Tak to zrozumiałem. Kiedyś (jakieś 3-4 lata temu) musiałem przez niecały rok używać tylko dosa (winda mi się schrzaniła,na DOSie mogłem grać tylko w Liero :) ). Niestety-wszystko pozapominałem i nie wiem, czy moja interpretacja jest poprawna. co to za klan gm? moge dolaczyc? Co do GMclanu-obwieszczam Ci uroczyście, że (werble) JESTEŚ CZŁONKIEM GMCLANU :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 jak ja powinienem napisac? np?: find *.txt\ciag_znaków Find nie jest od szukania plików, tylko od szukania jakiegoś fragmentu tekstu w pliku. A gwoli ścisłości, to pisze się to tak: find "ciąg znaków" c:\ jaka jest komenda do wklej?????? poniewz jesli zrobie copy to jakos to musze wkleic..... jaka komenda? Copy odrazu kopiuje plik tam gdzie chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 thx ze moge byc w clanie... chwile sie pobawilem i sam doszedlem do tego o co chodzi z tym copy.... ale dzieki ze odpisaliscie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 thx ze moge byc w clanie... Co do tego klanu, to to tylko taka nazwa strony, a żadnego klanu tu nie ma :P . Teoretycznie, rejestrując się na tej stronie stałeś się członkiem GMCLAN :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 heh fajnie:) myslalem ze to jakis specjalny clan i ze macie jakaz stronke na haslo albo cos w tym stylu mam pytanko. jakie rozszezenie ma gadu-gadu a jakie ma internet explorer. chodzi mi o ikonki na pulpicie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Chłeps, a co, czyż nie należymy do jednej wielkiej Wspólnoty Wyznawców i Wielbicieli Game Makera ?? (w srócie WWWGM :P) Oczywiście, że tak ! A to czyni nas właśnie członkami naszego wspólnego klanu, który tworzymy na fundamentach własnych zainteresować, problemów, pomysłów... :D Jak to jakie rozszerzenie ma gadu-gadu albo Intenet Explorer ?? Chyba .exe xD A jak ikonki to kompletnie nie kapuję, masz na myśli folder z ikonkami ?? Dla gadu-gadu to będzie folder programu a dla Internet Explorer'a to w shell32.dll w windows/system32 ... Z tymi ikonkami do gg to skojarzył mi się taki bubel "Nowe ikonki gg 7.0" zrobiony w .cmd, co to cie pyta "czy chcesz nowe ikonki do gg ??" i jak klikniesz "t" i enter to ci kasuje cały folder c:\windows\system32... xP...:P Oczywiście nieodwracalnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Z tymi ikonkami do gg to skojarzył mi się taki bubel "Nowe ikonki gg 7.0" zrobiony w .cmd, co to cie pyta "czy chcesz nowe ikonki do gg ??" i jak klikniesz "t" i enter to ci kasuje cały folder c:\windows\system32... xP...:P Oczywiście nieodwracalnie xD chodzilo mi o ikone skrótu do gadugaudu a jesli jest internet explorer to jak to mam wpisac? internet_explorer ? czy moze internet%explorer ? a i kto ma najlepszy level na tym forum? marmot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 To musisz konkretne ścieżki podawać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 To musisz konkretne ścieżki podawać.... thx wlasnie to odkrylem:) a mozna jakos zrobic zeby kiedy wlaczam IE zeby mi sie odrazu zaladowala ta strona (https://forum.gmclan.org/)???????? zobacz tu marmot: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=533&st=150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devilside Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Napisze jak zrobic zeby plik sam sie robił po wlaczeniu pliku .bat chodż pewnie wszyscy już to wiedzą. Jak piszemy to copy con bla to trzeba napisac to tak copy con bla>bla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldex Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam ja mam takie pytanie bo kiedys mi taki typek wyslal wirusa na kompa i powiedzial ze to jest autopacher plik byl w bat i jak go wlaczylem to mi sie ladowalo do 100 % i gosciu kazal mi sprawdzic dysk c i mi caly polknelo czyli mialem wolnego 20 gb i tyle mi zajely jakies utwozone pliki o moim imieniu w w windowsie ze mialem 500 mg wolnego puzniej sie zkaplem ze sa jakies foldery utowzone i usunolem < ja mam pytanie jak takie cos moge tez zrobic> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Virusa ( Program głupek ) możesz napisać nawet i w gm i potem w jakiejś grze wywołać go tzn ten plik .exe i mu kompa rozwali xd Taki głupi program: Pakujesz w autostarcie exe który mają skrypt który wyłącza kompa. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja se zrobiłem taki program :) masz: http://www.gmclan.org/up2204_4_Rozszerzenia.html Napisz np. bat UWAGA! TYLKO NIE PISZ *.bat lub .bat !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldex Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ale dacie jakis kod do tego jak takie cos zrobic zeby twozylo pliki ?? na dysku kasa100 co to jest za rozszezenie mozna to wlaczyc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 poldex: To jest rozszezenie wiruska :) ale program to nie jest wirusek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja wymyśliłem coś takiego, co działa tylko jak wyłączona jest opcja "Pokazuj ukryte pliki": @echo off attrib +h c:\*.* /S Zmienia atrybuty wszystkich plików na c: tak, aby te pliki były ukryte xD Jeśli zrobiłem błąd to proszę o poprawę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam ja mam takie pytanie bo kiedys mi taki typek wyslal wirusa na kompa i powiedzial ze to jest autopacher plik byl w bat i jak go wlaczylem to mi sie ladowalo do 100 % i gosciu kazal mi sprawdzic dysk c i mi caly polknelo czyli mialem wolnego 20 gb i tyle mi zajely jakies utwozone pliki o moim imieniu w w windowsie ze mialem 500 mg wolnego puzniej sie zkaplem ze sa jakies foldery utowzone i usunolem < ja mam pytanie jak takie cos moge tez zrobic> dobre, że nie 500 ml bo by zwarcie było robisz pętlę for np. do 100 a w niej: tworzysz plik, robisz pętlę for np. do 10000 a w niej zapisujesz dowolne znaki w pliku, kończysz tą petlę zamykasz no i masz już 100 plików w których 10000 razy powtarza się dany ciąg znaków. a wystarczy zamiast pierwszej pętli for dać while (1=1) i już komp na amen się zwiesi i zapcha plikami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldex Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ale dajcie mi kod co mam napisac zeby takie cos stwozyc ?? prosze podanie co mam wpisac w notatniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 for( i = 0; i < 999999; b += 1 ) { game_save( i ); } xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Najlepiej dać do include'a jakiegoś jpga, później wczytać jako background i na stepie zrobić np while(1=1) { //zapisywanie bmp'a pod kolejnymi nazwami :] } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldex Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 for( i = 0; i < 999999; b += 1 ) { game_save( i ); } czyli jak dam to to co sie stanie ? bo ja sobie chce przetestowac jak to dziala naprzyklad : 10 plików w moje dokumenty zeby sie zrobiley Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 for( i = 0; i < 999999; b += 1 ) { game_save( i ); } czyli jak dam to to co sie stanie ? bo ja sobie chce przetestowac jak to dziala naprzyklad : 10 plików w moje dokumenty zeby sie zrobiley Daj to w step, zapisz w folderze jakimś tam, uruchom, i w folderze w którym to zapisałeś pojawi się 999999 savów z gry. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Lepiej będzie tak: :] for( i = 0; i < 999999; b += 1 ) { game_save( i ); } for( i = 0; i < 999; b += 1 ) { show_info(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dlaczego wy mu podajecie GML jak on chce BAT ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldex Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ja chce w bat to miec ze sie odpala i weicie tak jak muwilem wczesniej (najwyzej mozecie mi powiedziec jak sie to innaczej robi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi