Agrael Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jak zrobić żeby po zetknięciu z jakimś obiektem się zabijało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 w kolizji z obiektami które zabijają daj code: lives=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jak zrobić żeby po zetknięciu z jakimś obiektem się zabijało. Jak mnie takie tematy rozwalaja. :boxed: Jak mamy ci pomóc skoro nie wiemy o co ci chodzi. Zabijanie :/ Skąd ma wiedzieć czy chodzi ci o instance_destroy czy o odjęcie jednego życia. :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ten Angel NIC nie umi i zamiast zrobić sobie krótki kurs na GMClanie to pisze. Inne jego pytania które zwalają z nóg to: Może mi ktoś dać już gotowe skrypty do zapisywania i menu (a nie takie tutaj wpisz ilość) . 1.Jak zrobić menu. 2Jak zrobic zapisywanie. Mam pytanie jak zrobić w grze która została stworzona w Game Maker, żeby po osiągnięciu pewnej ilości punktów przechodziło się do następnego lv. http://www.gmclan.org/up1767_11_PacLot_Version_2.html to link do pobrania mojej gry testujcie i krytykujcie. Bo to przecież moja pierwsza gierka biggrin.gif Właśnie skończyłem pierwszą moją gre a nie wiem jak ją dać na uploand pomuszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jak zrobić żeby po zetknięciu z jakimś obiektem się zabijało. instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Hmmm... nie za bardzo do zrozumienia. Ale postaram się pomóc 1. Jeżeli chodzi o to, by obiekt znikał z planszym wybierasz destroy the insrtance i obejkt jaki ma być zniszczony. 2. Jeżeli chodzi o ujmowanie żyć set live realtive to -1. PROSTE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ponieważ nie do końca kapuję o co chodzi, to wytłumaczyłem, tak jak wytłumaczyłem :P jak by co gg 6499272 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi