Rohan Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Niestety gdy szukałem na forum znajdywałem tylko o polu widzenia gracza w ciemności a chciałbym żeby pszeciwnik miał pole widzenia zielone a im dłużej mnie widzi ty robi się bardziej czerwone a jak jest maxymalnie czerwone to koniec gry jak to zrobić???? ps:sora za długi text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Gry propaganji inspirują. ps:sora za długi text Całe półtora linijki. Co do zrobienia tego: Ustaw sprite lub narysuj odpowiednią funkcją takie pole widzenia, daj mu alpha na jakieś 0.3 i teraz tylko pobaw się distance_to_object. To już jest proste ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rohan Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 eeeeeeeeeeeee a podasz cały skrypt bo się spiesze i niemoge się bawić plissssssssss tylko raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 eeeeeeeeeeeee a podasz cały skrypt bo się spiesze i niemoge się bawić plissssssssss tylko raz Wiesz ile razy już był ten "tylko raz"? :/ Blackmaul podał ci wszystko co powinieneś wiedzieć na ten temat. EDIT: Hm, no tak, z twojej daty urodzenia wynika iż nawet nie masz 10-ciu lat. Najlepiej Rohan abyś udoskonalił logiczne myślenie a potem gdzieś za klika lat zacznij programować bo nie dość że nas denerwujesz swoją niewiedzą i doświadczeniem to i tak dobrej gry nie zrobisz w tym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 eeeeeeeeeeeee a podasz cały skrypt bo się spiesze i niemoge się bawić plissssssssss tylko raz Jeśli się spieszysz to gry nie rób, zacznij robić później na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 E tam, jak ja miałem 9 lat to pisałem programy w Pascalu i jakoś się nauczyłem logicznego myślenia na pisaniu 60 odmian kalkulatora. A to co chcesz zrobić, to trudno jest tak powiedzieć, jak nie widzimy kodu gry. Takie coś, to integralny element gry na którego kod nie da się ot tak podać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Całe półtora linijki. Co do zrobienia tego: Ustaw sprite lub narysuj odpowiednią funkcją takie pole widzenia, daj mu alpha na jakieś 0.3 i teraz tylko pobaw się distance_to_object. To już jest proste ;) Rohan, blackmaul praktycznie wszystko ci napisal... Teraz wystarczy zastosowac slawna metode prob i bledow. To jest najlepszy sposob na nauczenie sie. E tam, jak ja miałem 9 lat to pisałem programy w Pascalu i jakoś się nauczyłem logicznego myślenia na pisaniu 60 odmian kalkulatora. Marmot nie kazdy jest taki madry jak ty :jezor: Ja dopiero teraz zaczolem sie bawic w programowanie a mam, no w tym roku bede mial 18 lat :D A tak w ogole mam dla was zagadke: "Ile to jest półtora i półtora?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 caly tor? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Cały tor? EDIT: Ganja pierwszy :(. A 9 lat nie zwalnia z obowiązku myślenia. Jak sie bierzesz za robienie gier, to główką trzeba poruszać - niezależnie od wieku :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 caly tor? :) Cały tor? EDIT: Ganja pierwszy :(. A 9 lat nie zwalnia z obowiązku myślenia. Jak sie bierzesz za robienie gier, to główką trzeba poruszać - niezależnie od wieku :P. Macie racje... co do zagadki i co do myslenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rohan Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Sora że się przechwalam ale eciągu 3 lat wszkole nigdy niemiałem uwagi i jedynki _dwujki _trujki i zawsze byłem wzorowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Sora że się przechwalam ale eciągu 3 lat wszkole nigdy niemiałem uwagi i jedynki _dwujki _trujki i zawsze byłem wzorowym Chyba za zachowanie bo u mnie za ortografię byś miał same jedynki :D A co do Pola widzenia Blackmaul napisał ci wszystko co i jak wystarczy ,że trochę pokombinujesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Sora że się przechwalam ale eciągu 3 lat wszkole nigdy niemiałem uwagi i jedynki _dwujki _trujki Co to za szkoła, która ma ocenę niższą niż jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Sora że się przechwalam ale eciągu 3 lat wszkole nigdy niemiałem uwagi i jedynki _dwujki _trujki i zawsze byłem wzorowym Przychodzi facet do ginekologa i kładzie mu na stole ptaszka. Doktor ogląda i się pyta: - Stoi? - Stoi. - Nic nie boli? - Nic a nic! - Chrouje pan na coś? - Jestem zdrowy jak koń! - Czyli wszystko dobrze? - Działa aż miło! - To po co mi to pan pokazuje? - ...fajny, nie? Wiem, z CD-Actiona, ale doskonale to komentuje sprawę. :P Po za tym oceny nie opisują prawdziwej wiedzy, co chcą ci to wmówić te grube wredne nauczycielki. Wielu wybitnych polskich poetów i artystów nawet szkół nie ukończyli ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Wielu wybitnych polskich poetów i artystów nawet szkół nie ukończyli smile2.gif. Potem zostają psychologami-pedofilami :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Pierwsze 3 lata podstawówki to zabawa ;] Pokaż nam swoje stopnie za dwa lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 No nie przeciez taki przyklad jest na stronce GMClanu! Tak ciężko to znaleść TUTAJ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Wielu wybitnych polskich poetów i artystów nawet szkół nie ukończyli ;). na przyklad taki Andrzej Lepper nigdy nie zdal matury a na jakiego mózga wyrósł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi