michal5111 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Nie chodzi o to żeby zmieniało się tło tylko cały obraz robił się ciemniejszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Nie czytało się punktu 9 regulaminu. Na stronie masz przykład cyklu dnia i nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal5111 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 nie przeczytałeś dokładnie mojego pytania nie chodzi mi o zmiane tła!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 tam sie nie zmienia tlo tylko robi sie ciemno -_- rysujesz w draw kwadrat na wielkosc viewsa gry i dajesz alpha na 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal5111 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 gdzie jest to alpha?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 draw_set_alpha =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Drogie michale, swoimi wypowiedziami zaczynasz irytować userów, więc proszę Cię: zanim założysz temat przeszukaj najpierw forum i poszukaj w przykładach. https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Stycznia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 O co chodzi wam z tym cyklem dnia i nocy? To nie jest odpowiedź na jego pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Po prostu w "Draw" jakiegoś obiektu dajesz kod: draw_set_alpha(0.5); draw_rectangle(0,0,640,480,0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 O co chodzi wam z tym cyklem dnia i nocy? To nie jest odpowiedź na jego pytanie.W tym przykładzie jest efekt, o który mu chodzi, nie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Mathhew: A jeśli room jest większy niż 640x480?? Poprawię cię: draw_set_alpha(0.5); draw_rectangle(0,0,room_width,room_height,0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 A ja poprawię Was obydwu :) draw_set_alpha(0.5); draw_rectangle(view_xview,view_yview,view_xview+view_width,view_yview+view_height,0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ja też was (i mnie) poprawię draw_set_alpha(0.5); draw_set_color(c_black); draw_rectangle(view_xview-1,view_yview-1,view_xview+view_width+1,view_yview+view_height+1,0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 a ja cie porpawie draw_set_color(); z tego co pamietam standardowo jest na c_black wiec nie trzeba xD!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi