Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Jeżeli chodzi o Pieter6 to Ten level i te Exp to jest jego przykład i dam go do kredisach :thumbsup: :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 ty na serio myślisz że zrobisz tę grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Gra wygląda średnio (stfu!), więc sam rozumiesz że nic ciekawego w tym nie ma ;) Może gdybyś dał jakieś demo lub coś... Btw. Ile masz już % i kodu sieciowego? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 ty na serio myślisz że zrobisz tę grę? Jak chce zrobić to niech sobie ją robi, a ty nabijasz posty :[. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Właśnie niewiem gdzie dać te demo w tym temacie?? czy do Dema?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 w tym ;q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 :P :P Ok dam w tym temacie :D :D :D :D :D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Jak chce zrobić to niech sobie ją robi, a ty nabijasz posty :[. trafiłeś w sedno XD Sorry Elvis, ale MMORPGi to bardzo trudna rzecz. Dobry jesteś w GML? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 No i co z tym demem? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Sorry pomyliłem się to jest RPG A tak z ciekawości czym się rózni RPG od MMORPG ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 mmo jest sieciowe, a rpg nie ;q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Sorry pomyliłem się to jest RPG A tak z ciekawości czym się rózni RPG od MMORPG ? Tym, że kiedy grasz w MMORPG o dziewiątej rano musisz założyć maskę Haruhi, przebrać się za renifera i przez 15 minut stać w hitlerowskiej pozycji z wyprostowaną ręką. (MMO oznacza Massive Multiplayer Online...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 A tak z ciekawości czym się rózni RPG od MMORPG ? A czym się różni słońce od żarówki. W mojej sygnaturze masz link. Poczytaj sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Oto demo do Władcy Imperium :) Link http://www.gmclan.org/up1594_3_W_adca_imperium.html Wrazie błędó lub bógów prosze zgłaszać i szybko naprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 którym klawiszem się macha mieczem? bo nie mogę trolla zabić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Muszisz kliknąć na trola ale z boku i atakuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 u mnie nie działa :| klikam, klikam i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Wytłumacz mi kilka rzeczy: dlaczego szkielet z kosą to jest troll? :mellow: Jak go zabić? Co tutaj sam napisałeś? Bo ja widzę mix darmowej grafiki + kilka przykładów. I skoro zdecydowałeś się na ruch postaci z klawiatury to nie dodawaj elementów które wymagają myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Jak mam zabić tego trola i dlaczego jak on jest koło mnie to nie atakuje mnie :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Brawo, pełna integracja z otoczeniem. Pomimo 2D można chodzić po dachach budynków. No i ciekawa fabuła, gramy w wydarzeniach introwych (a'la Half-Life) i najwyraźniej ten finałowy przeciwnik coś od nas chce żeby mieć potem powód do zabicia go w ostatniej planszy. (Na początku jesteśmy za słabi na pokonanie go) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Jeżeli chcecie go zabić to musicie kliknąc na niego.. O to skreen tam gdzie jest czerwony kwadraćik to tam kliknąć (tego kwadracika nie widać) ale czeba z boku kliknąć :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Nie wzoruj się na tibii z klikaniem prawym klawiszem. I może zmień mu origin na taki bardziej po środku? :) Najważniejsze: Skoro atakujemy myszką, zrób sterowanie myszką. Jeśli mamy koniecznie chodzić klawiaturą to zrób atak z klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 On sie wzoruje na tibii bo tylko taki przykład znalazł :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Jeśli takie jest sterowanie w Tibii to nigdy w nią nie zagram (lol, grałem już, ale od razu wyszedłem. KICZ) Skoro atakujemy myszką, zrób sterowanie myszką. Jeśli mamy koniecznie chodzić klawiaturą to zrób atak z klawiatury. ??? A cóż to za nowe prawo? XD 90% gier ma połączone sterowanie myszką i klawiaturą. Przykłady: WSZYSTKIE strzelanki, RPGi... Soldat. Nie wiem, gdzie to wyczytałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Matthew, czy ty grałeś w tą grę? Chodzimy strzałkami więc takie rozłożenie jest cholernie niewygodne. Lepsze byłoby już sterowanie WSAD'em. No i jeszcze spierałbym się, czy wszystkie RPG mają sterowanie myszką i klawiaturą. Spójrz np. na najlepsze gry w swoim gatunku; Baldur's Gate 1&2, Icewind Dale, Temple of elemental Evil etc. Tam klawiatura jest tylko pomocna i przyspieszająca grę, a nie jest tak, że bez klawiatury nie ma gry ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaman Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Chyba musisz trochę popracować nad wykrywaniem kolizji ... Kwestia bounding boxów i originów. Poza tym, da się w tej grze jakoś wyleczyć? Np. zjeść czarodziejskie grzybki lub upolować jakąś wiewiórkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 No super, trzeba było od razu powiedzieć że prawym klawiszem się atakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 po 1 można wychodzić z planszę :( po 2 zrób regeneracje hp po 3 zmień sterowanie po 4 zmień nazwy potworów po 5 zmień z lewel na level po 6 czasami można wejść na drzewa ogólnie to fajna gra zrób/popraw to co napisałem wyżej. Jak narazie to widze kilka połączonych przykładów+menu. @Blackmaul fajna sygnatura (julian w trakcie robienia kolumny) i avat (porostu julian) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Nie wzoruj się na tibii z klikaniem prawym klawiszem. I może zmień mu origin na taki bardziej po środku? :) Najważniejsze: Skoro atakujemy myszką, zrób sterowanie myszką. Jeśli mamy koniecznie chodzić klawiaturą to zrób atak z klawiatury. Ok zmnienie to sterowanie ale mam problem nad tym jak trobić jeżeli nacisne prawy to mi wykona cios atakiem ale tak gdzie nacisne to tam mi ma wykonać ten cioc(o kieróne) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Mam problem :crying: :crying: :crying: :crying: Jak zrobić że jak nacisne "space" to żeby mi wykonał cios(to jest ta gra którą założyłęm na"ogulnie na temat tworzenia gier" ona nazywa się "Władca imperium") naprzykład patry wleko to robi cios w lewo patrzy w góre to w góre robi cios ( to jest gra rpg) "Władca imperium" Skoro napisałeś taki post tutaj, to po co było zakładać nowy temat z takim samym?! Warn! Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi