Konrad-GM Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Cześć ALL :P Jestem początkującym urzytkownikem tego forum ale znam sie na GMie dość dobrze. Postanowiłem zrobić sobie (Dla ułatwienia sobie pracy :D )bibliotekę GM6.1 w której znajduje się podstawowe Eventy 3D. (Właściwie to dla początkujących) W skład wchodzi: 3D Start ( Startowanie 3D ) Projection FPS ( Do tego potrzeba Mouse Viewer ) Projection ( Proste, wystarczy wsadzić ) Rysowanie obiektów 3D (Block, floor, floor full map, cylinder i elipsoid) Mouse Viewer ( Rozglądanie się za pomocą myszy ) Jump ( Zrobiłem także Skok ) 3D_Transform ( Obraca dany obiekt na: set ( Ustawić na ) add ( Dodać ) Light (Dodałem też światło ) Collision Object (Kolizja pomiędzy obiekt ściany) Piszcie co sądzici o tej bibliotece. :thumbsup: Download: https://gmclan.org/up1717.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Łaaa... dlla ktoś zrobił! No super! Ściągnę go i zobaczę, co można z niego wycisnąć. Szkoda tylko że to wszystko już w GM'ie zarejestrowanym jest, ale plus za to, że nie trzeba już rejestrować gm'a dla podstawowych funkcji 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Bardzo fajna biblioteka a szczególnie dla tych co chcą stworzyć grę 3D i nie wiedzą jak bardzo to ułatwi im sprawę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 dobra robota, przyda się początkującym :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 wow! musze to pobrać bo nieumiem 3D! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jak pobierzesz będziesz umiał? ;) Żeby coś zacząć w tym tworzyć trzeba mieć jakieś pojęcie o 3D, bo ten lib nie wykona za ciebie całej gry. Zaraz pojawią się pytania: A co to jest culling? Jak tego używać? itp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Thx za odpowiedzi, zrobiłem 3DInitalize v2.2 Download: https://gmclan.org/up1717.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Może jakiś opis? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zauwarzyłem błąd w rysowaniu textur ( Wybierało losowo :jezor: ) Poprawiłem go i daję oto tę wersię :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Może jakiś opis? xD Właśnie, nie po to jest temat o polepszeniu warunków i przejrzystości tematów żeby go ignorować! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zrobiłem wersię miej (Light) poprawioną wersię. Po dużej iliści np.Cylinder. to się zacinało a teraz poprawiłem ten problem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi