Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chiciałbym się dowiedzieć coś takiego: Jak zrobić aby kolory (global.col1 i global.col2 i global.col3 i global.col4) z "object_1" zmienić na kolory globalnych: global.colend1 i global.colend2 i global.colend3 i global.colend4 Prościej: Jak zrobić aby w jednym i tym samym sprite kolor czerwony został zmieniony na zielony a niebieski na biały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 A może jaśniej? wtf? 31-August 06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Mam taki sprite (jeden) np: ______________ |..........................| |...CZERW............| |______________| |..........................| |.......NIEB............| |______________| I chce np: czerwony w zielony a niebieski w żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 zrób pare spritów. W czerwonym-Create-Change the sprite-spritezielony W Niebieskim-Create-Change the sprite-sprite biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 ale ja chce jednym spritem!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 To napisz skrypt, ktory w pętli przeleci wszystkie pixele sprita, zamieniajac te ktore trzeba na inny kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 https://gmclan.org/up1450_11_a.html zrobiłem ci przykład Klikaj w kwadrat czerwony i zielony lewym przyciskiem myszy a w niebieski i biały kliknij prawym przyciskiem myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Coś twój przykład mi nie działa może lepiej jest pokombinować z image_single albo lepsze od twojego zmieniania obiektów była by zmiana sprita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja coś takiego napisałem. Daj mi 5min to znajdę tego starocia =3 EDIT Poprawiłem trochę. https://gmclan.org/up152_11_trans.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ok, oglądam... XD Coś nie działają przykłady :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 come to GG to mi więcej pomożesz bo tak jest niewygonie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Nie będzie mnie na GG =) Więc? ;] Możesz pisać PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 wogule not work mi te przyQady, nie robią tego co powinny :P Moze dajcie taki że wybieram kolor na jaki ma być zmianiony czerwony z sprita "object1"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 A zmieniłeś ustawienia? Tam masz taką tablicę trsColor[n], jej index 0 to kolor który ma być zmieniony, a index 1 to na jaki kolor. Do tego masz zmienną trsColorCount w której musisz podać ilość kolorów - 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Sory, że tak nie na temat, ale proponujesz mu rozmowę na GG, a w sygnaturce masz akcję potępiającą GG :) ? Weź się chłopie zastanów, bo to trochę głupkowato wygląda :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 on ma GG, ja tlena :D O ile zakład że nie? :3 Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Stycznia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Shylios, jak masz Tlena, a on GG, to jak chcecie się komunikować? Chyba mi nie powiesz, że jednak jesteś hipokrytą i korzystasz z sieci gadu gadu? :] Korzysta =) Tymon To nie hipokryzja, tylko konieczność. =] Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Rozumiem jakbyś korzystał z Jabbera i w nim Transport GG, ale Tlen ... fe xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wróccie do temetu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi