andrzej1_1 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Create-Code: global.tura=0 //0 - tura gracza; 1 - tura komputera End Step-Code: if(global.tura=0) image_angle = point_direction(x,y,ja.x,ja.y) if(keyboard_check_pressed(vk_space)) { with(ja) { instance_create(x,y,bron) } global.tura=1 exit } if(global.tura=1) { with(komputer) { instance_create(x,y,bron) global.tura=0 exit } Wyskakuje błąd: FATAL ERROR in action number 1 of End Step Event for object kontrola: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 19: } at position 2: Symbol } expected. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Interpreter wyświetla błąd, że brakuje }. Napisałbyś w której linii to się pojawia to moglibyśmy pomóc :) Edit Aaa, w linii 19 :D Po prostu dopisz tam "}" -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Widzę, że po instrukcji with(komputer) jest klamra { ,ale brakuje } na końcu. Być może to jest twój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 at position 2: Symbol } expected. I nic ci to nie mówi? Skopiowałeś a nawet nie przeczytałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Mógłbyś nieco jaśniej Micanser? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Mógłbyś nieco jaśniej Micanser? Wtf? Tak trudno to przetłumaczyć? Poza tym już ci wyjaśniłem co zrobić :mellow: Tłumaczenie: na pozycji 2: Wymagany symbol } -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 if(global.tura=0) image_angle = point_direction(x,y,ja.x,ja.y) if(keyboard_check_pressed(vk_space)) { with(ja) { instance_create(x,y,bron) } global.tura=1 exit } if(global.tura=1) { with(komputer) { instance_create(x,y,bron) global.tura=0 exit } } Proszę. W kodzie powinieneś robić wcięcia żeby było wiadomo gdzie do czego klamry są :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Oh.Jak tworzy się przy strzelaniu objekt bron to po 1 sekundzie znika.Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Wtf? Tak trudno to przetłumaczyć? Poza tym już ci wyjaśniłem co zrobić :mellow: Tłumaczenie: na pozycji 2: Wymagany symbol } -_- Dokładniej to brakuje symbol'a } po lini 2 co do broni to w alarmach (czas to około 30 sec zależy jaki masz room_speed) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 co do broni to w alarmach (czas to około 30 sec zależy jaki masz room_speed) ale ja nie chce żeby objekt bron znikał po jednej skeundzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 sorki no to trzeba kodem: pocisk = instance_create(x,y,name)// to tworzysz pocisk with(pocisk){ alarm[0] = tu_ile_sec // nadaje pociskowi alarm //"tu_ile_sec" musisz wpisac czas*room_speed(zazwyczaj 30) po kturym wywołany jest alarm //(w pocisku musisz ustalic alarm 0 na takie akcje kture sie maja wydarzyc po danym czasie) //dodatkowo tu morzesz cos dodac do dopisania do pocisk'u np. tor lotu } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Prosze o przykład tury w którym komputer wykonuje alarm! Zrobiłem alarm ale nie diała :( P.s Nie pisałem dawno bo były wstrzymane prace nad wrsom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi