Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Hej. Mam problem odnośnie gry platformowej. Chciał bym zrobić tak że gdy hero wpadnie w przepaść z koliduje z obiektem "smierc" to uruchamia się alarm [0] = 10 W evencie tego alarmu mam klocek jump to start position oraz -1live. Więc po 10 milis powinna wykonać się akcja czyli przenieść go do pozycji startowej, a dlaczego tak nie jest?? Zamiast tego wywala go gdzieś poza planszę :boxed: Oto PRZYKŁAD tego co mi wyszło. Acha i jeszcze chciał bym się z wami podzielić tym na co natrafiłem szukając w szukając googlach. Action Decoder 6,0 pisany w gm :D może się komuś przyda :) topic :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 A czy może być bez alarmów bo jak tak to zaraz ci prześle poprawiony :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Bez alarmów to ja sobie sam potrafię zrobić chodzi o to że przed przeniesieniem mnie do startowej pozycji pokazał się napis -1live a gracz ma go widzieć, a jak ma go zobaczyc jak go przeniesie do startowej, wiec alarmy są potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Bez alarmów to ja sobie sam potrafię zrobić chodzi o to że przed przeniesieniem mnie do startowej pozycji pokazał się napis -1live a gracz ma go widzieć, a jak ma go zobaczyc jak go przeniesie do startowej, wiec alarmy są potrzebne. Aha trzeba było mówić tak odrazu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 W liczbie stepów alarmu daj prędkość rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 alarm[0] = room_speed //takie coś ?? to mi też nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Prosta sprawa :) Wywal wszystkie klocki obecnie używane w eventach alarm 0 i collision with object2 i daj: Collision with object2 if( alarm[0] = -1 ) alarm = 10; Alarm 0 lives -= 1; x = xstart; y = ystart; vspeed = 0; hspeed = 0; alarm[0] = -1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 O super działa :) dzięki Tymon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 czemu ja wczesniej nie wiedziałem ze alarm jak nie jest wlaczony to wynosi -1 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi