ToMoEX Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam chciałbym zamieścić tutaj moją pierwszą gre Proszę o komentarze B) link http://www.gmclan.org/up1592.html Nazwa: Gąbkowa piłka Rodzaj: sportowa Opis: w grze wcielamy się w gąbkę i gramy nią w piłkę. w grze można grać z komputerem lub na dwie osoby. w trybie 2-osobowym możemy grać razem i osobno. pomysł całkowicie mój link http://www.gmclan.org/up1592.html jeżeli link jest zły wejdźcie do mojego uploadera autorzy: ToMoEX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Plik jest uszkodzony, jakiś błąd wyskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 :boxed: spróbuje naprawic EDIT ok może zadziała ok ściągnijcie to z literkami i cyframi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 pomysł spoko, gorzej z wykonaniem, jest masa bugów, np jaki mi ras komp strzelił to potem piłka tak wlatywała że cały czas gol był dla nigo, sterowanie dziwne, nie da sie chodzic na ukos a komputer może :P jak na pierwszą gre nie tak źle, ale sporo do poprawy jest. czasami dotknąłem piłli to w losową strone zaczynał mi ludek iśc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 dzięki z komment postaram się to naprawić bugi :bye1: Edit jak zrobić chodzenie na ukos (szukałem na forum) Tak tak jestem wielki n00b :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jak na pierwszą grę to bardzo dobrze tylko tak dalej. A tera o tej grze grafiki nawet fajne, zmień trochę sposób poruszania, a i jeszcze na najtrudniejszym poziomie jest łatwiej niż na najłatwiejszym może tylko ja tak mam ale to też można zmienić. A tera ocena : Grafika:6/10 Muzyka:5/10 Całość:6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Edit jak zrobić chodzenie na ukos (szukałem na forum) Tak tak jestem wielki n00b :rolleyes: Albo użyć naraz x i y Albo użyć klocka Move in Direction czy jak tam, i wybrać skos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Albo użyć naraz x i y Albo użyć klocka Move in Direction czy jak tam, i wybrać skos To ja wiem ale nie umiem zrobić żeby to było po wciśnięciu 2 klawiszy np góra i lewo :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 jak zrobić chodzenie na ukos (szukałem na forum) tym pytaniem wbiłeś mnie w krzesło... użyj x i y zamiast hspeed i vspeed, choć z drugiej strony: hspeed = 4; vspeed = 0; załóżmy, że masz to we wciśnięciu strzałki w prawo, więc wystarczy usunąć vspeed. Może lepiej będzie jeśli zrobisz coś takiego w stepie: if (keyboard_check(vk_left)) hspeed = -4; if (keyboard_check(vk_right)) hspeed = 4; if (keyboard_check(vk_up)) vspeed = -4; if (keyboard_check(vk_down)) vspeed = 4; a w end stepie hspeed = 0; vspeed = 0; to takie ładne chodzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 dzięki Matthew spróbuje tak zrobić B) EDIT działa dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi