swiatcienia Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 No to tak na początek wbrew-pozorom (ilość postów) już dosyć dużo wiem i mam parę problemów z grami multiplayer: 1.a) Jak zrobić serwer+klient (znalazłem parę przykładów ale nie wiem jak go stworzyć) b)serwer wysyła informacje o: 1. Pozycja(x(pozycja x),y(pozycja y) + z(patrz punkt 4)) 2. Item(id+extra info) 3. Potwory(pozycja, kogo atakuje, ile atakuje, jak nie żyje to co wypada) 4. Informacje o graczu(hp, mp, exp, lvl) c)klient odpowiada 1. Ruch(<, >, /\, \/) 2. Atak(kogo, jak(magia, broń, kusza, luk, runa) 3. Inne(podnoszeniu item, odkładanie, używanie rzeczy) 2. Więcej niż 2 graczy 3. Jak zoptymalizować łącze (żeby mi nie żarło całego łącza z 1 gracze) 4. Jak zrobić mapy wielopoziomowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 3. Jak zoptymalizować łącze (żeby mi nie żarło całego łącza z 1 gracze) Poszukaj na forum o kompresji danych przesyłanych w multiplayer. Bodajże Quetzacotl dawał coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ewentualnie tu: http://www.bbproject.net/viewpage.php?page_id=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Wielki dzięki Jakim i Marmot a ma ktoś coś jeszcze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi