Marek.S Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam. Mam problem. Otóż robię menu wyboru gracza i ... To jest na zasadzie że jak wybieram strzałkami gracza i wciskam enter mam wpisany taki kod. if pozycja_menu = 0 then instance_create(48,416,zielony) ; if pozycja_menu = 1 then instance_create(48,416,niebieski); if pozycja_menu = 2 then instance_create(48,416,czerwony); Oraz jeszcze dodaje klockami żeby mi usuwało wszystkie elementy menu wtedy tworzy mi się dana postać w room 1.(np. zielony) Ale jak zrobić aby postać tworzyła się w następnym roomie (np. room2). Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zrób że jak wybierzesz zielonego gracza to cię przenosi do np. room1.Jak wybierzesz niebieskiego to do room2 itd. Intrygujesz brakiem inteligencji. :D PS:Jest przykład wyboru postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 po wybraniu dodać: if pozycja_menu = 0 then instance_create(48,416,zielony) global.postac=1; ; if pozycja_menu = 1 then instance_create(48,416,niebieski); global.postac=2; if pozycja_menu = 2 then instance_create(48,416,czerwony) global.postac=3; Potem w nastempnym roomie postac tworzy sie w zalerznośći od global.postac np: global.postac=1 tworzy postac nr. 1 PO DRUGIE: JETS PRZYQAD W DOWNLOADZIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Andrzej po cholerę mam tworzyć 20 roomów( rozważałem to) jeżeli mogę zrobić tak jak napisał Shylios. Tylko jeszcze mi powiedz o tym Potem w nastempnym roomie postac tworzy sie w zalerznośći od global.postac np: global.postac=1 tworzy postac nr. 1 gdzie mam to walnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 1. jest przyQad w download z wyborem postaci, popatrz 2. wybiera postac numer 2 to global.postac=2 jezeli postac 3 to global.postac=3 w nastempnym roomie dla objektu na przykład "maker" to sprawdza jaka jest globaslna postac, na podstawie tego tworzy postac gracza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Po dodaniu w create nowego obiektu kodu: global.postac=1 = instance_create(48,416,zielony) global.postac=2 = instance_create(48,416,niebieski) global.postac=3 = instance_create(48,416,czerwony) niezależnie jaką wybiorę postać w 2 roomie tworzy postać czerwony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 if pozycja_menu = 0 { instance_create(48,416,zielony); global.postac=1; } else if pozycja_menu = 1 { instance_create(48,416,niebieski); global.postac=2; } else if pozycja_menu = 2 { instance_create(48,416,czerwony); global.postac=3; } SPROBOJ TAK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 w roomie1 do tego objektu dajesz w enterze if (pozycja_menu=0) global.postac = zielony; if (pozycja_menu=1) global.postac = niebieski; if (pozycja_menu=2) global.postac = czerwony; a w roomie2 do create rooma instance_create(48,416,global.postac); Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 OK. Dzięki Matthew i Shylios. I dzięki wszystkim udzielajacym się. Działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 co ty chesz? działa :P PS: wejdz na GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Jak by ktoś chciał zobaczyć jak wyszło bądź też miał z tym problem to Click Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi