pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Chodzi mi o taki efekt skamienienia, było coś takiego w God of War na PS2. Idzie se ludek, patrzy na niego meduza i powoli szarzeje (zamienia się w kamień) i coraz wolniej idzie (zwalnia się animacja powoli) aż wkońcu pyk - mamy skamieniałego wroga. Chodzi mi o to by bez dodawania szeregu nowych czarnobiałych spritów moznabyło w czasie gry sprawiac że sprite postaci powoli szarzeje i staje się czarnobiały. Mam nadzieje, że jasno przedstawiłem mój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Trzeba użyć image_blend :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Tymon mówił to samo... użyłem Create s=0; c1=c_white; c2=c_gray; Step image_blend=merge_color(c1,c2,s); s+=0.01; i niestety robi się szary a potem czarnieje całkowicie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 if (s > 1) s = 1; Trzeba po prostu zrobić granicę E: Jednak się nie da. Trzeba robić oddzielne sprite'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi