cytrus Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Mam tylko jedną małą sprawę i już mnie tu nie ma :P Mianowicie: czy jest jakis inny sposób na odbijanie się wroga od przeszkód niż BOUNCE AGAINST OBJECT ? :blink: bo jesli wróg ma za zadanie gonic gracza to zazwyczaj od razu grzęźnie za jakąs przeszkodą dopoki nie poruszymy naszym zawodnikiem. I to jest denerwujące :D mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Bardzo wiele razy na tym forum podawałem kod wyciągnięty z przykładu Breakout, który jest na oficjalnej stronie GM. Poszukaj na forum, albo ściągnij Breakout z www.gamemaker.nl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytrus Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Bardzo wiele razy na tym forum podawałem kod wyciągnięty z przykładu Breakout, który jest na oficjalnej stronie GM. Poszukaj na forum, albo ściągnij Breakout z www.gamemaker.nl Eeeee......na forum nic nie znajduje jak wpisuje breakout a na stronie GM nie moge znalezc takiego przykladu... moglbys jeszcze raz rzucic tym kodem...? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie mówiłem, żebyś tutaj wpisywał BREAKOUT, tylko, żebyś na stronie GM poszukał breakout. Po wpisaniu w wyszukiwarce odbijanie odrazu znalazłem. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;hl=odbijanie - post nr 10. Za następnym razem szukaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Spróbuj z klockiem Perform a step avoiding objects Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytrus Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ok. dzieki wielkie :lol: Mam takie małe pytanko, zamieszcze je tutaj bo nie ma sensu zaśmiecać forum nowym tematem: Kiedyś wpadł mi w ręce taki (ponoc znany) przyklad platformówki (ale nie ten z gamemaker.nl) Róznił się od innych tym ze była widoczna tylko ta częsc roomu gdzie stał bohater a reszta sie zamazywała Mógłby ktos dac namiar na ten przyklad, bo przeszukuje forum i nie moge go w zaden sposob znalezc... :( :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 https://gmclan.org/up917_11_FoxEngine_by_Crezzy.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytrus Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 https://gmclan.org/up917_11_FoxEngine_by_Crezzy.html ? tak tak tak wlasnie o to chodziło, o to zamazywanie! :lol2: wielkie dzieki (ludzie na gmclan czytają w myslach :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi