Force Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Siemka all teraz publikuje tu demo mojej gry z przykładu Company Of Monsters przyjemny klimat ale grafa troche mierna https://gmclan.org/up1307.html Oto Moje Pliki z grami i innymi! Pozdro wiem że ze mnie n00b (poczatkujący :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Pfff Ocena to: * -1/10 Dlaczego? Przerobiłeś przykład w taki sposób że dodałeś AŻ menu w którym celownik skacze po siatce że aż w oczy kole. Co ciekawe, autor nie zmienił wogóle grafiki ani ułożenia roomów. Dodał tylko menu. Nie warto ściągać. Już lepiej zagrać w to: http://gamemaker.nl/games_exe/doomed.zip Wow jeszcze coś takiego w Sterowaniu: F1 - powrut do menu głownego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 ej jak byś grał przez całą gre to byś zobaczył że tylko te 5 min gr nie jest moje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Przerobiony przykład :P Nic nie dałeś od siebie... no prawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 tak prawie przejdz se całą gre a przejdz se cały przykład :twisted: To co mam zrobić na ocene 6?? :crying: i z kąd wy bierzecie takie ściany ?? abym zmienił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 No i? Rozbudowałeś mapę, dodałeś jakieś nowe stworki. I tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 najlepiej napisać całą grę samemu... ew. grafe mozesz wziąć gotową :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 No i? Rozbudowałeś mapę, dodałeś jakieś nowe stworki. I tyle? ej to co mam pozmieniac na przynajmiej 6/10?? ale zmienilem podłoge i sufit :D blackmaul wiesz chyba że to DEMO i wymaga paru poprawek :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Poprostu, my, użytkownicy tego forum, uważamy, że lepiej jest napisać grę od samego początku, już niech będzie słaba, ale samemu od początku do końca, a nie dodać parę rzeczy do cudzego przykładu. Zawsze własne jest lepsze od cudzego podpisywanym twoim nickiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Toż to za gra? Nie wiem czy zamierzłeś to zrobić ale po śmierci jakiś inwert myszki się robi i jakiś dziwny ekran screen Ten pierwszy potworek niczym się nie różni od reszty, zabiera tyle samo energi według mojego odczucia. Dobra sprubuję to przejść i ocenię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Chciałem to napisać sam ale ten tutorial jest po angliku i nie kapuje chyba że macie po polsku :( Ale ze mnie n00b prawda :crying: :crying: własnie wprowadzam poprawki zaraz bedzie lepsza bez tego początku (zerrzniętego) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Wyłącz tryb 3D po wyjściu z roomu gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 to znaczy?? ej obczaj czy taki moze nie dodac pistolet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Gun taki jest dobry. Zmień tego pierwszego potworka żeby miał inne parametry, albo żeby strzelał, gdzieś widziałem przykład na strzelanie w doomowatych grach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 A ja powiem inaczej: przerabiaj przykłady, ucz się na nich, ale nie wrzucaj stworzonych w ten sposób gier na szerokie wody. Gdy już zdobędziesz odpowiednie umiejętności i będziesz miał ciekawy pomysł, to zabierz się za stworzenie własnej gry, od początku do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Force Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 thx za podpowiedzi .ale nic z tego GML nie kapuje jak przeczytałem Kurs Dla Początkujących Wiem tylko co to komentarze na końcu wyrarzenia sie pisze end a i takie cos { <wyrarzenie> } że tak sie scrypt pisze :D mógl bym się uczyć z tutoriali ale są po angliku i nie rozumiem tylko jeden tutorial znalazłem na Stronce Głównej z tym klałnem ale nic po za tym ..a i w kursach GML Efektywne menu. Jak coś to mam 12 lat i tak jeszcze nie rozumuje tak jak wy ,ale jak coś to tata mi pomorze przy modelowaniu grafik (narazie wiem w 3DsMax jak sie stawia podstawowe figury) :P Pozdro przydał by mi sie dobry nauczyciel :thumbsup: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Na razie zajmij się raczej grami 2D. 3D niech poczeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Poza tym, jest tutaj przetłumaczony fragment z helpa dotyczący 3D. Trochę niekompletny, ale jest. Tryb 3D kończysz funkcją: d3d_end(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi