Solmis Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Mam problem. Potrzebuje przykładu do WinApi. Np. kod, w którym będzie przycisk z funkcją(gdy nacisniety - BN_CLICKED) zapisu/otworzenia pliku. Jak ktoś potrafii mi "pomóc", to niech odpowie. :P Wiem, że to troche banalne, ale moim sposobem, zawsze jakis error przyjdzie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Daj kod swojego "przycisku z funkcją" zobaczymy co zrobiłeś źle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Akurat skasowałem ;/. Zresztą pełno błędów było. :sp_ike: Ale nie pamiętam jakich. Już za późno. :boxed: Pomoże mi ktoś z klawiszem opcji zapisu i otwierania pliku?? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 www.winapi.org!!!1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 sry, ale nie mam visuala, tylko deva ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 A ja mam BCB i co za różnica? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Nie wiem. Już zrobiłem menu, tylko potrzebny mi kod do "otwórz" i "zapisz"! Może byś odpowiedział, taki mędzrzec. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 http://download.4programmers.net/n.zip Kod zrodlowy prostego edytora tekstu. C++, kompilowane pod Devem. Jest tam opcja do zapisu i odczytu. Wystarczy wyciac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 heh, tylko ja robie program, ktory nie jest edytorem tekstu :] I trudno go przerobić :sp_ike: Ale chodzi :thumbsup: np. to: hPlik = CreateFile(sSciezka, GENERIC_WRITE, 0, NULL, CREATE_ALWAYS, 0, NULL); dwRozmiar = GetWindowTextLength(hTekst); lBufor = (LPSTR)GlobalAlloc(GPTR, dwRozmiar+2); GetWindowText(hTekst, lBufor, dwRozmiar+1); //skopiuj do bufora tekst z jakiegoś okna lBufor[dwRozmiar+2] = 0; //dodaj zero na końcu stringa WriteFile(hPlik, lBufor, dwRozmiar, &dwZapisane, NULL); GlobalFree(lBufor); //Zwolnij bufor CloseHandle(hPlik); //Zamknij plik jest trudno przerobić do moich oczekiwań! :] Tylko chciałbym to skonczyc na piatek, a brakuje mi tylko menu skonczonego! <pech> :] edit: Chce zrobic oczywiscie wlasna koncowke ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 A powiesz nam jaki program tworzysz? To nam ułatwi pomaganie Ci :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Oczywiście, żadna tajemnica :P Robię Dziennik Obserwacji. No, wypełniane okienka - w skrócie(bo czasu nie mam) :P Ale już powoli se radze, niestety czesc nie wychodzi. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 MAM JESZCZE JEDEN PROBLEM. Mianowicie z WM_CREATE. Mam cos takiego: (to tylko czesc, z ktorej error) LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hwnd, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam) { switch(msg) { case WM_CREATE: { CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE,"edit",NULL,WS_CHILD|WS_VISIBLE | ES_MULTILINE | ES_AUTOVSCROLL , 140,100,200,400, hwnd,(HMENU)106,hInstance, NULL); break; Errrors: `hInstance' undeclared(first use this funcion) (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.) parse error at end of input Wiem, ze mam zadeklarowc hInstance, tylko nie wiem GDZIE ;/. Tylko ten błąd mnie wkurza. Jaj ktoś potrafi mi pomóc, proszę o szybki kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi