Micanser Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Chwilowo przestałem pracować na Soul, i postanowiłem w końcu zrobić mój dawny pomysł zrobienia gry przez multi. Wykorzystałem do tego przykład na którym kiedyś była zrobiona gra, która miała być zrobiona na wzór call of duty (sry żen nie pamiętam jak się ta gra nazywała i kto ją zrobił). http://www.gmclan.org/up863.html plik 2worldwar.rar Mam mały problem, poniewarz ten przykład był zorbiony z myślą o grach z widokiem od góry, ja natomiast próbuje przerobić go na gre z widokiem z boku (grafika ta sama co kiedyś w mojej strategii o 2 wojnie światowej). Wszystko działa jak powinno, po za tym, że gdy nawet stoję w miejscu, gracz przy innym kompie widzi mnie tak jakbym szedł w miejscu. Jeśli ktoś zna ten przykład, niech pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Widze że grę robisz na Ultimate Mplay :) powodzenia xD chodź to do gier na więcej niż 3 osoby się nie nadaje... Korzystaj tak jak ja z dll'a 39dll :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A do 39dll jest jakiś prosty przykład do wyedytowania? Bo nie chce mi się znowu ze wszystkim bawić od początku. Próbował wogóle ktoś grać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Zmień tytuł. Powinno być "II World War", ew. "2nd World War". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Nazwe napewno zmienie, to nazwa tymczasowa. Wie ktoś skąd można ściągnać dll 39dll z prostym przykładem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Powinno być "II World War" Chyba "World War II" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 niestety żadnego przykładu do 39dll nie ma :/ sam musisz napisać niestety... Ale dll jest dość łatwy szybko go pojmiesz. Ja już mam swój silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Silnik silnikiem... Popracuj lepiej nad grafiką - ta jest bardzo nieładna + to sprite'y z advanced wars bodaj. Postacie nie pasują do drzewek no i drzewka nie mają cieni. Najlepsze enginy nie pomogą jeśli gra nie bedzie fajna i przynajmniej choć odrobinę przyjemna dla oka. Zwłaszcza, że konkurencja na poly takich online'owych strzelanek jest ogromna. No i... poniewarz pisze się przez ż :D pała z polaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Mi się ta grafika podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Spostrzegłem że ludek w górę i w dół chodzi bokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ej możesz podać tą gre do unglopadera ale nie exe. tylko game maker prosze:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Raczej po to ktoś daje w exe, żeby nikt inny poza autorem nie miał dostępu do kodu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ej możesz podać tą gre do unglopadera ale nie exe. tylko game maker prosze:):) A ty wszystko skopiujesz i się podpiszesz że to niby twoja gra? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi