Michal Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Panowie, mam problem! Znalazłem na starej stronie GMCLANU przykład sterowania maluchem. chcę teraz wykorzystać ten przykład do mojej gry. Jedno co mnie martwi, to to, jak zrobić żeby maluch wpadł w poślizg przy zbyt szybkim zakręcie. Potrzebuje sam kod na poślizg, a to żeby go robił po określonej prędkości sam zrobie. POMOCY!!! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Fizyka sie klania ;) Srodek ciezkosci.. vektor sily, wspolczynnik tarcia.. nie no pikus ale ja sie nie podejme ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Właśnie, właśnie jak ustanowić w obiekcie środek ciężkości? Nie znam się na kodach w gm'ie więc nie wiem nawet jak zrobić wektor. HELP!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Hmm... przesuwasz "Origin" sprite'a na miejsce gdzie chcialbys any znajdowal sie srodek ciezkosci. Wowczas mozesz traktowac x, y obiektu jako wspolrzedne srodka ciezkosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ciekawe,ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Sorka, że nie na temat, ale: Michał, mógłbyś mi dać ten przykład? Ciągle go szukałem. Na temat: A może by ci się udało zrobić coś takiego jak zrobił Most w swoim złożonym enginie platformowym? Tzn. zobacz jaki tam jest kod na poślizg i dajesz podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Jasne. założe jakieś konto www i wyśle ci ten plik, będzie po godz 12 dzisiaj. podam ci adres tej strony. taki poślizg z enginu platformowego jest niezbyt mi potrzebny, chodziło mi raczej o dokonanie w mojej grze poślizgu kontrolowanego jak w rajdach wrc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Aha, sorry, myślałem że tobie chodzi o takie hamowanie na ślizgawce itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Coś nie moge wgrać teraz pliku na serwer. Spróbuje jeszcze wieczorem. Przepraszamy za utrudnienia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klusek Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 Czy ten program działa na niezarejesteowanej wersji? Jesli tak to przeslij mi go. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi