Remx Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Witam Z poniszego linka możemy pobrać przykład połączenia multiplayer wiem ze w sieci lokalnej połączyło się 3 osoby bo innym się nie chcialo :P MultiPlayer Chodzi mi teraz o to aby było można wstawić do tego mplayera możliwość ustawiania portów, tak że przy stawianiu servera ustawiamy port przez który mozemy się połączyć a gdy klikamy join również można było by wpisać port. oczywiście był by jakiś default naprzykład port :5001 ale była by możliwośc jego zmiany. Dlaczego tego potrzebuje a mianowicie jestem użytkownikiem neostrady+ a ludzie bardzo szczodże obdażyli blokadami portów :( i działają praktycznie tylko podstawowe :( A skąd wiem ano już nie raz stawiałem servery róznych gier czy też shardów i u każdego użytkownika który posiada stały IP porty nie grały róznicy ja musiałem zawsze ustawiać port 80 ten co obsługuje przegladarke :( i dopiero działało. Help me ............................. Jeszcze jedno pytanie w draw mam skrypt który wyświetla Imiona postaci w pewnyym miejscu ale są one różnej długości a chciałbym aby były zawsze wyśrodkowane w tym miejscu którym sobie zażyczye. przykład: draw_text(150,30,global.name) tak wygląda gdy jest długie imię tak się dzieje gdy wartość przyjmie krótrze imię a chce aby było tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Jesli chodzi o 2 problem, to wystarczy uzależnić x napisu od długości imienia, a mianowicie: draw_text(150-string_length(global.name)/2,30,global.name); // będzie wyśrodkowane w punkcie x=150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Dzieki za wskazówki troszke zmieniłem twój pomysł i wygląda on teraz tak draw_text(150-(6*(string_length(global.name)/2)),30,global.name); W miare dobże działa dla słow 4-12 znaków bo wieksza ilość troszke zmieni mnożnik bo to zalezy też od wielkości czcionki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Co do portów, to w GM chyba można wpisywać od razu porty np. 127.0.0.1:1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Te dopisywanie portów nie działa :( eh ta neostrada :ranting2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 przez neostrade przez net jest trudno grac poniewaz kiedy zresetujesz komp to masz inny IP alatego ze neostrada wybiara IP dynamicznie (niemam neostrady a wiem :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Ja nie bardzo rozumiem problemu z portami... :huh: Zarówno adres jak i port mozesz pobrac poprzez zwyklego pop-up'a ( tak jak to bylo w moim przykladzie ktorego juz zapewne nie ma na serwerze :) ) pozniej łączysz pobrane dane w jeden ciąg znakow aby jego format byl następujący : adr:adr:adr:adr:port Pamietaj ze skladowe adresu nie mogą przekraczac 255 a port 63999 ale przeciez to wiesz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 14 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 yhm :D juz wiedzialem tez o tym dodawaniu po dwukropku portu a czy w programie (servie) musze ustawiac aby bylo mozna sie polaczyc tlko przy pomocy jednego portu przezemnie wyybranego :/ ? moze macie jakies kawałki kodu który włąsnmie to ustawia ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi