Snajperu Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Mam pytanko, jak zrobić, by pocisk leciał torem wyznaczonym przez celownik. Korzystam z celownika, który oddalony jest na stałe od bohatera o n pikseli i sterowany jest za pomocą myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Użyj point_direction(x1,y1,x2,y2) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperu Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 mi chodzi o to, żeby pocisk tam leciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Przecież to są podstawy :/ Poza tym, było to już podawane wiele razy na forum... Pod direction pocisku musisz przypisać tamtą funkcję. Edit: Kurde, Black xD Znowu mnie wyprzedziłeś ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperu Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 @blackmaul: Dzięki ^^ @Dark Maximal: może podstawy, ale ja zaczynam, Ty wszystko potrafiłeś robić od razu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 @Dark Maximal: może podstawy, ale ja zaczynam, Ty wszystko potrafiłeś robić od razu ? Wiedziałem, że o to spytasz ;p Pewnie, że wszystkiego nie wiedziałem, ale czytałem kursy, artykuły i helpa. A direction to na prawdę podstawy i wystarczy trochę poszukać, żeby znaleźć odpowiedź na Twoje pytanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajperu Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Również czytam, uczę się i szukam. Ale obiecuję, że już będę dokładniej szperał zanim o coś spytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Hmm... Jak tak dalej pójdzie to 1/10 tematów na GMC będzie się powtarzać. Ale co z tym można zrobić? Nic... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi