Albusik Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Jak zrobić, że kiedy klika się w enter przy człowieku to wyskakuje takie okno z tym co mówi ten ludzik. :P Zrozumiałe? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Na GMCLANIE jest na pewno taki przykład :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Na GMCLANIE jest na pewno taki przykład :] Eee... :( Nie mogłem znaleźć! Prosze, pomóżcie!!! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Ten przykład był wykonany chyba przez gnyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Ten przykład był wykonany chyba przez gnyska Dzięki! :) Ale ten przykład mi nie działa bo błąd wyskakuje :( ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Masz zarejestrowaną wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Jeśli chodzi o mnie to mam EDIT: Sorry nie przeczytałem posta albusika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Masz zarejestrowaną wersję? Nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 To może zrobić tak żeby pojawił sie jakiś obiekt( z tym tekstem)i po jakimś czasie znikał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 To może zrobić tak żeby pojawił sie jakiś obiekt( z tym tekstem)i po jakimś czasie znikał w tym pytanie, jak to zrobić?? :P Wiem troche niekumaty jestem ale dopiero zaczalem w gm wiec moze mi ktos podac jakas instrukcje typu. wchodzisz w "..." pozniej klikasz... itp. B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 O pojawianiu sie obiektów i ich znikaniu tematów troche było na tym forum xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 O pojawianiu sie obiektów i ich znikaniu tematów troche było na tym forum xD ja nie znalazlem :] a chce aby w mojej grze bylo cos takiego ze podchodzi sie do ludzika i wciska sie enter i wyskakuje tekst jak w grze "Otwierać! Policja!" wkonanej przez GuXio. P.s. Musze leciec, wroce jutro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Do tego potchodzenia i wciskania przycisku zrób: if (keyboard_check(vk_enter) = true) { //tu akcja pojawiania sie tekstu } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Do tego potchodzenia i wciskania przycisku zrób: if (keyboard_check(vk_enter) = true) { //tu akcja pojawiania sie tekstu } a gdzie mam to zrobic?? tzn. wchodze w właściwości ludka i biore co "create" czy "step", i póżniej gdzie dodac ten kod? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 No w kolizji z tym ludzikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 No w kolizji z tym ludzikiem jasniej? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 W obiekcie swojego bohatera w evencie collision daj ten skrypt: if (keyboard_check(vk_enter) = true) { //tu akcja pojawiania sie tekstu } I jak klikniesz enter(musisz go dotknąc) to zrobi sie to co dałeś zamiast //tu akcja pojawiania sie tekstu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Masz taki klocek na zakładce Control: Execute piece of code i tam to wklej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 W obiekcie swojego bohatera w evencie collision daj ten skrypt: if (keyboard_check(vk_enter) = true) { //tu akcja pojawiania sie tekstu } I jak klikniesz enter(musisz go dotknąc) to zrobi sie to co dałeś zamiast //tu akcja pojawiania sie tekstu dzieki :) najepsze to to z tym enterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ok, nie ma za co xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ok, nie ma za co xD eee... nie działa mi :( pojawia sie cos takiego: FATAL ERROR in action number 1 of Collision Event with object obj_ludzik for obj_serduszka: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: ęłęóęłęóif (keyboard_chceck(vk_enter) = true) at position 1: Unexpected symbol. a napisałem: if (keyboard_check(vk_enter) = true) { przyklad } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Napisałeś "przykład"? :D Nie wklejaj tylko przepisz, bo możliwe, że to wina formatowania na stronie i wyskakuje takie coś: ęłęóęłęóif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Zamiast "przykład" wpisz skrypt na pojawienie sie tekstu (nie pytaj sie jak bo to proste :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Napisałeś "przykład"? :D Nie wklejaj tylko przepisz, bo możliwe, że to wina formatowania na stronie i wyskakuje takie coś: ęłęóęłęóif Przepisałem :) A tak pozatym to nie jest wina formatowania tej strony. Wyświetla się takie coś jak ęłęóęłęóif ale już mi nie jest to potrzbne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Zamiast "przykład" wpisz skrypt na pojawienie sie tekstu (nie pytaj sie jak bo to proste :P ). Już mi nie potrzebne, ale dzięki. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja znalazlem sposob na dodawanie tych literek przy kopjowaniu. Trzeba wkleic kod do function, zatwierdzic, i kiedy sie wejdzie jeszcze raz to na poczatku beda te literki pokazane(mozliwe do skasowania). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albusik Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Juz mam zarejestrowana wersje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 @topic Khy Khy, czemu to jest w "gotowe gry i programy?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Albo Albusik jest ślepy albo po pijanemu klikał myszką. to jego kolejne pytanie w tym dziale... Tego to już nie musiałeś pisać. ;] Ostrzeżenie za kolejny głupi post. Zieeeew... Dawidsu mam chyba najwięcej ostrzeżeń na tym forum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi