tommar Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Witam to znowu ja .Chialem zrobic takie cos ze ludek zabiera pistolet i od tego momentu moze strzelac. Juz zabieranie pistoletu zrobilem i wiem jak zrobic strzelanie ale nie wiem jak to ze soba polaczyc uzywam Gamemaker Studio ver1.4.9999. Ktos powie jak to ogarnac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Cześć, chyba najprościej będzie zrobić zmienną np. w Create Event obiektu obj_gracz: has_gun = false; Po zebraniu broni ustawiasz zmienną has_gun na Prawda: has_gun = true; A jak masz już strzelanie, to dajesz ten kod do bloku IF, np.: if (has_gun) { // kod na strzelanie } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommar Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Super dzięki a czy jakoś graficznie można to zrobić używając drag and drop.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Tak, w drag and drop masz bloki od IF. Powinno to mniej-więcej tak wyglądać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommar Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 OK super dziękuję ? będę próbował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi