kafar999 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam, mam pytanie.Czy możliwa jest zamiana "klocków" na zwykły kod???Chodzi mi o to że po skompilowaniu gry chciałbym mieć kod w postaci zwykłego kodu a nie klocków.Czy jest to możliwe a jeśli tak to jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 hehe. Gry w GM nie są kompilowane. Masz w downloadzie taki program ActionDecoder. Wybierasz sobie w nim klocek a on pokazuje odpowiedni do niego kod. Tu masz link: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar999 Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 A nie wiecie może jak zamienić plik z rozszerzeniem gm6 na gml???Bo ten program może przetłumaczyć tylko gml a ja mam Game makera 6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Nie ma raczej takiej możliwości. Ale po co chesz coś takiego robić? Zrobiłeś grę na klockach więc już będzie na klockach ;). Najwyżej możesz ręcznie przetłumaczyć całą grę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar999 Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Poptrzebne mi to bo nauczyciel chce zobaczyć kod źródłowy a bardziej profesjonalnie wygląda zwykły niż klocki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Nie można. gm6 to plik projektu, a gml to plik skryptu. W GM możesz zaimportować plik gml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Zawsze możesz otworzyć obiekt i wcisnąć "Show object information", a potem wydrukować. Nie jest to co prawda kod, ale wygląda dużo lepiej niż klocki (jeśli chcesz pokazywać nauczycielowi ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Tak, tyle że co to za kod :P Nijak to się ma do profesjonalności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Ale zawsze lepsze niż nic - a zakładam, że Kafarowi się nie chce przepisywać całej gry na kod. Zwłaszcza, że klocki to czasem wygodna rzecz. A że to nawet za bardzo kodu nie przypomina... no coż :). Jak się nie ma co się lubi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 To może taki myk - robisz normalnie grę, a potem deassemblerujesz jakimś programem np. PE Explorer i pokazujesz kod Assemblera :P . Powinno zatkać nauczyciela :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar999 Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Tylko że w wersji trial nie da sie... Musiałbym wziąśc nieoficjalnie cd keya albo cracka ale nie ma nigdzie dobrego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 piotrex1995, dostajesz warna za wypowiedzi nie na temat. Radzę też nie namawiać do stosowania nielegalnego oprogramowania. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Tymciu :/ Chciałem zacytować TeeGee i piotrexa, a tu nie ma połowy postów ;p Trudno, napiszę co innego :) Tak, tyle że co to za kod tongue2.gif Nijak to się ma do profesjonalności smile.gifLepiej pokazać to, niż kod źródłowy, ponieważ: 1. Nie zdziwiłbym się, gdyby sor skopiował plik i puścił do neta :D 2. Biedak pewnie niewiele by z tego zrozumiał.* *to są akurat moje przypuszczenia :) Po paru informatykach z babą, której jedyną umiejętnością jest dzikie walenie w klawiaturę w celu porozumienia się przez komunikator, tracę wiarę w belfrów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja tam straciłem wiarę w to, że nauczyciele informatyki się znają na tym o czym uczą, po tym, jak baba od informatyki stwierdziła, że "ktoś zmienił nazwę Unix na Linux i teraz jest Linux". Od tego czasu wolę się nie wypowiadać, bo jakbym powiedział, że Linux to klon Uniksa, to bym dostał jeszcze jedynkę. Moim zdaniem, spokojnie możesz pokazać plik GM6 :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Mogłeś jej powiedzieć że ktoś zmienił nazwę Inferno na Windows i teraz jest Windows :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi