I am vader Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Odświeżam starego laptopa. Po pierwsze CPU jest 64-bitowe a system 32-bitowy więc zmienie system, ale chcę przy okazji zainstalować SSD. Dla testu wziąłem SSD z mojego kompa na którym jest Windows 7 i tu jest ciekawa rzecz. System operacyjny laptopa (Windows Vista) wykrywa dysk SSD i może z niego korzystać bezproblemowo, ale w BIOS nie wykrywa SSD jako bootowalne urządzenie. Obawiam się, że może być tak samo jeśli kupie SSD już do tego laptopa. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego BIOS nie widzi SSD jako bootowalny, a system operacyjny widzi jako nośnik danych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Marca 2018 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Do czego jest podłączony ten dysk? Masz dwa sloty w komputerze? Może zamień kolejnością i sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi