Ice Cube Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Witam jak w temacie jak sprawdzic czy w danym obszarze np. kwadracie znajduje sie obiekt tzn. chodzi mi o to ,że w mojej grze idzie za mna potwor a ja musze go zwabic do klatki i zamknac ta klatka to kwadratowy obszar i musze sprawdzic czy akurat w niej jest potwor :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Chyba najłatwiej po prostu sprawdzić kolizję przeciwnika z klatką, a jak nie to collision_rectangle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Chyba najłatwiej po prostu sprawdzić kolizję przeciwnika z klatką, a jak nie to collision_rectangle a nie ma czegos takiego jak check_instance(x1,y1,x2,y2) i w tym obszarze sprawdza jakie sa instancje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Od tego wlasnie jest collision_rectangle( x1, y1, x2, y2, obj, prec, notme ); Więcej informacji tutaj: https://docs.yoyogames.com/source/dadiospic..._rectangle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Wszystko w temacie Dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi