bartoszwitek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Jak zrobić wczytywanie spritów, jeżeli mam 2 sprity u gory i 2 na dole a nie 4 kolo siebie... Czy da sie je tez wczytac do GM? Jezeli tak, to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Temat brzmi "Zaawansowana obsługa Spritów". Opisanie problemu nie wymaga zaawansowanych umiejętności językowych. Mimo to, twój post to jeden wielki galimatias. Musisz sprecyzować i wyjaśnić 'osso chozzi'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 A ja chyba wbiłem się w jego tok rozumowania. :P Nie możesz po prostu rozciąć tego obrazka na cztery nowe? Wystarczy paint i dwie minuty wolnego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszwitek Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Eh... Ale nie o to chodzi po prostu chce wczytywać sprity z zewnątrz dlatego musze skorzystać z arta Ranmusa. Tylko chodzi mi o to że nie mam tylko spritów poziomo tak jak miał ranma (2 kolumny, 0 wierszy), tylko ja mam 7x7. I chodzi mi o to jak to wczytać do GM... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 O ja :) var _xC, _yC, _sprite, _surface, _w, _h; _xC = argument[1]; _yC = argument[2]; _sprite = argument[0]; _surface = surface_create( sprite_get_width( _sprite ), sprite_get_height( _sprite ) ); surface_set_target( _surface ); draw_sprite( _surface, 0, 0, 0 ); surface_reset_target(); _w = sprite_get_width( _sprite ) div _xC; _h = sprite_get_height( _sprite ) div _yC; for( yy = 0; yy < _h; yy += 1 ) { for( xx=0; xx < _w; xx += 1 ) { sprite[xx,yy] = sprite_create_from_surface( _surface, _w * xx, _h * yy, _w, _h, 1, 1, 0, 1, 0, 0 ); } } surface_free( _surface ); Liczę że zrozumiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Jak to przecież sprity wczytuje się przez komendę sprite_add. Jeżeli nie o to chodzi to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi