Marot Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Jak zrobić radio w grze? (żeby wczytywało myzykę z folderu /mp3 w katalogu gry) i ją odtwarzało, jeżeli gracz włączy radio samochodowe)?? Bo nie chcę wgrywać nielegalnej muzyki do gry, pod wktórą się podpisuję imieniem i nazwiskiem. :boxed: Apropo, macie jakieś legalne kawałki, takie szybkie lub w stylu Need For Speed. A zresztą uważacie, że jaka muzyczka jest najlepsza do gier wyścigowych albo samochodowych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 O to chodzi: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...;.\.\. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Jak zrobić radio w grze? (żeby wczytywało myzykę z folderu /mp3 w katalogu gry) i ją odtwarzało, jeżeli gracz włączy radio samochodowe)?? Bo nie chcę wgrywać nielegalnej muzyki do gry, pod wktórą się podpisuję imieniem i nazwiskiem. :boxed: Apropo, macie jakieś legalne kawałki, takie szybkie lub w stylu Need For Speed. A zresztą uważacie, że jaka muzyczka jest najlepsza do gier wyścigowych albo samochodowych?? NAjlepiej mi się jeździ słuchając Jungli. Pozatym mase jest undergorundowych kawalków w tą mańke które możesz wykorzystać za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Tutaj masz liste utworów: http://www.needforspeed.pl/readarticle.php?article_id=32 Wystarczy że poszukasz w google pliki tych utworów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Bo nie chcę wgrywać nielegalnej muzyki do gry Wystarczy że poszukasz w google pliki tych utworów Mam wrażenie, że niektórzy autorzy stron WWW zupełnie olewają jakiekolwiek prawa autorskie i umieszczają w Internecie wszystko, co akurat wpadnie im w ręce. Zwykle twierdzą, że nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, a każdy może pobrać pliki na swoją odpowiedzialność. Co to za wykręt? Czy mogą pobierać z sieci takie pliki? Prawie wszystko, co jest związane z Internetem, wywołuje wiele polemik wśród prawników, ale na pewno - o ile autor bądź wydawca w przypływie młodzieńczej fantazji nie zdecydują się na darmowe rozpowszechnianie muzyki w Internecie - nikt nie ma prawa dokonać tego bez ich zgody. Jest to wtedy zwykła kradzież, nawet jeżeli autor strony WWW nie pobiera opłat za udostępnianie plików mp3. Autor takiej strony może zapłacić odszkodowanie, a nawet wylądować w więzieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 yay, dobre podsumowanie topiku xd. jesli chcesz miec legalna muze - zrob ja sam, albo zdobadz zgode autora na wykorzystanie i tyle. inaczej sie nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 zrob ja sam, Myśle, że to nie będzie takie łatwe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 a od czego jest np. eJay? hip-hop eJay? techno eJay i inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Dorzuciłbym jeszcze Cool Edit Pro i darmowe Audiacity (chyba, bo tym akurat się nie bawiłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 nom ale mi chodziło o takie w których sam melodie układasz z klocków tak jak funkcje w gm :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Ja kiedyś tworzyłem muzyke i właśnie zaczynałem od Hause eJay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 nom ale mi chodziło o takie w których sam melodie układasz z klocków tak jak funkcje w gm :DWłaśnie tak jest w Cool Edit Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 mm no ale co to za frajda ukladac muzyke z klockow :P? lepiej juz pobawic sie troche friuty loopsem, albo nauczyc sie na czyms grac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 a ja grywam na gitarze :P Spójrz na 4. punkt regulaminu. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 AudaCity jest troszeczke gorsze bo sie nie da zapiswać w *.mp3 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Ta, brak zapisu do MP3 to odrazu powód żeby powiedzieć NIE :P . Poza tym, dziwne, że nie masz, ja pod Linux w Audacity jakoś mam zapis do MP3, pomimo, że MP3 nie jest tak popularne w Linux :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Nigdy nie korzystałem z Audiacity, ale podejrzewam, że piotrex po prostu przegapił funkcję zapisu do mp3. Możliwe, że nie znajduje się ona w standardowym "save as", ale np. w jakimś "export" czy "convert". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Ja wole Hause eJay od Audacity.Ale audacity to był mój pierwszy program do edycji dźwięku.Ale skończmy ten offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 w audacity jest export do mp3 ale potrzebny jest zewnętrzny dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Aha i tak teraz się nie zajmuje muzyką, to stare dzieje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marot Opublikowano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Ściągnąłem FruiltLoppa, ale wredota darmowa wersja jest pozbawiona opcji zapisu. możesz tylko tworzyć i słuchać, aż do wyłączenia programu. Muszę popróbować z Audacity albo jakimiś pełnymi darmowymi wersjami. Pare lat temu tworzyłem muzyke z eJaya pod Windows 95. Dosyć stara wersja, ale z tego co pamiętam frajdy było dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 albo nauczyc sie na czyms grac Widać że chyba nigdy na niczym nie grałeś, skoro myślisz że to takie łatwe. A w szczególnośći wymyślić własny utwór, poźniej zagrać go bez błędu i nagrać bez szmerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Ja mam Hause eJay z jakiejś gazety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 co do eJay`ow to mam Dance 3 i Hip Hop 3 :P heh kiedys dostalem od kogos :P spoko dobry pomysl cos zrobic i dac do swojej gierki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 tylko jak będzie muzyka w grze to będzie mega mulić tą gre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 tylko jak będzie muzyka w grze to będzie mega mulić tą gre ee tam jak sie dobrze zrobi to nie muli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Jak wykorzystasz np. SXMS to napewno nie będzie mulić, a nawet będzie lepiej chodzić :] . Co jak co, ale jak nawet, główną metodą zwalniania skutecznego gry i zarazem totalną głupotą jest wrzucanie muzyki do gry. Lepiej ładować je przez kod z pliku bezpośrednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 robisz to funkcją sound_add(fname,kind,preload) Adds a sound resource to the game. fname is the name of the sound file. kind indicates the kind of sound (0=normal, 1=background, 2=3d, 3=mmplayer) preload indicates whether the sound should immediately be stored in audio memory (true or false). The function returns the index of the new sound, which can be used to play the sound. (-1 if an error occurred, e.g. the file does not exist). btw. Marmot (nie mylic z marot) masz zadajnistą sygne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Co to jest to SXMS ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 to dll. poszukaj go na forum.gamemaker.nl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi