Kychu Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 To jest już chyba ostatnie pytanie związane z tym problemem i mam nadzieje, że ostatnie do tej gry. A więc jak zrobić, że gdy image_angle+=10 to ob=true ?? próbowałem coś takiego image_angle+=10=ob=true albo if image_angle+=10 ob=true ale tak coś nie działa jak już wspomniałem w którymś tam poście te skrypty to tak nie za bardzo je umiem więc praktycznie strzelam, próbuje coś zmontować na chybił trafił. Jeśli jest to dobrze( może trzeba coś poprawić) to pleas poprawcie a jeśli całkowicie źle to prszę napiszcie mi jak to powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 w evencie, w którym jest ten kod: image_angle+=10, dodaj: ob=true. przez if bedzie to trochi trudne do zrobienia, bo musiałbyś dać kod sprawdzający wartość image_angle w poprzednim stepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 ale ja już mam tego troche napieprzeone jednak wolał bym w kodzie, bo tak to coś mi sie już pieprzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Rób tak: zmienna=image_angle image_angle+=10 // ... if (image_angle=zmienna+10) { ob=true; } Przecież to podstawy logicznego myślenia i GMLa :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Października 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 (...)gdy image_angle+=10 to ob=true ??(...) gdy = if to = then gdy image_angle=10 to ob=true if image_angle=10 then ob=true; prościej się nie da :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 ludzie sory, ale będe musiał chyvba zmienić taktyke teraz pleas powiedzcie jak zrobić, że gdy dotyka mnie jakiś obiekt odrzuca mnie o 2 (odległość chyba piksel czy co tam) od niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi