gilos99 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Witam! Jak zrobić dźwięk 3D to znaczy im bliżej jesteśmy wskazanego obiektu tym głośniej go słyszymy? Tylko nie "szukaj w google" bo tej opcji już użyłem i nie bardzo znalazłem tego co chciałem. Kombinowałem z : audio_play_sound_at(); ale nie wyszło. Czy ktoś z was wie jak to zrobić? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykPlayingPOLSKA Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Hmm,proponuję zrobić to w ten sposób GML sound_volume(dźwięk, głośność od 0 do 1) distance_to_object(wskazany obj) < odległość w pixelach GML if distance_to_object(wskazany obj) < 50 { sound_volume(dźwięk,0.2) } if distance_to_object(wskazany obj) < 20 { sound_volume(dźwięk,0.7) } Itd Pewnie można lepiej to zrobić,ale to przyszło mi na myśl. x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Ja dałbym coś w stylu GML sound_volume(dźwięk,min(0,1-ln(distance_to_object(wskazany obj))/ln(maksymalna_odleglosc))) ln bo ludzki słuch logarytmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Ale audio_play_sound_at() działa dobrze, tylko pierw musisz ustawić punkt w którym jest twoja głowa która słyszy. Sorry piszę lekko pijany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi