Penguin Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Witam, mam problem ze strzelaniem, chcę aby pocisk po strzale blokował się na pół sekundy Step: GML var __b__; action_if_variable (can_shoot ,1 ,0); //*can_shoot Tak pisało w samouczku if__b__ action_create_object (oPocisk ,oGracz.x ,oGracz.y) can_shoot = 0 action_set_alarm ( 15 ,0 ) Alarm 0: GML var_ _b__ _ _b__ = action_if_variable ( can_shoot, 1, 0 ); Za odpowiedzi dzięki A jeśli jest jakiś błąd to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 W create musisz inicjować zmienną can_shoot = 1; chyba wiesz jak? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Będzie już z rok jak próbuje sił w GML i po raz pierwszy spotykam się z czymś zaczynającym od "action" - o co tu chodzi,co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Wydaje mi się ze od bloczków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 W create musisz inicjować zmienną can_shoot = 1; chyba wiesz jak? ;) Ych, mówiąc szczerze to nie wiem :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Bloczki są be be, do create event tego obiektu dajesz bloczek "execute code" i w nim wpisujesz can_shoot = 1; To wszystko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Bloczki są be be, do create event tego obiektu dajesz bloczek "execute code" i w nim wpisujesz can_shoot = 1; To wszystko :) ediepl Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi