CyberZoGA (ZombiesWillBack) Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Tytuł: APG - Amazing Platform Game Gatunek: Platformówka Opis:Miała to być inna gra ale postanowiłem że zrobię APG i Ta Dam. Zostało mi jeszcze troszkę prac ale nie długo już będzie można zagrać. Troszkę bardziej skoncentrowałem się na grafice, mechanice gry etc. Autorzy: Programowanie: Jakub'Zo-Ga'Kamiński Fabuła: Jakub'Zo-Ga'Kamiński Grafika: Jakub'Zo-Ga'Kamiński Muzyka: c.s 1.6 :rolleyes: internet Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 strasznie kanciaste te poziomy. poza tym, score jest jeden ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Troszkę bardziej skoncentrowałem się na grafice. Nie widać ;-; Czy będzie w tym coś no...innowacyjnego? Jakieś spadochrony, czy zmiana w małpę która niszczy klocki? Rzucam tutaj losowymi hasłami, ale zawsze kiedy robię jakąś grę to się zastanawiam, co w niej będzie takiego fajnego, żeby ktoś miał w nią zagrać. Bo jeśli to będzie zwykła platformówka gdzie się strzela w chodzące w dwa kierunki na zmianę potwory, to troszkę smuteczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 brak oryginalnych ficzerów niekoniecznie musi być zły, gra może być najprostszą w świecie platformówką, o ile będzie solidna i satysfakcjonująca. choć oczywiście urozmaicenia zawsze są mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberZoGA (ZombiesWillBack) Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 . Nie widać ;-; Bo grafik ze mnie żaden :D Czy będzie w tym coś no...innowacyjnego? Jakieś spadochrony, czy zmiana w małpę która niszczy klocki? Rzucam tutaj losowymi hasłami, ale zawsze kiedy robię jakąś grę to się zastanawiam, co w niej będzie takiego fajnego, żeby ktoś miał w nią zagrać. Bo jeśli to będzie zwykła platformówka gdzie się strzela w chodzące w dwa kierunki na zmianę potwory, to troszkę smuteczek. No Problem B) Cuś się wymyśli, mam jeszcze czasu ;) jak masz jakiś pomysł to dawaj na pw :D nie obrażę się ;) :) będzie parę up'ów, masywne uzbrojenie, duża ilość stworków, parę etapów(las,cmentarz,fabryka,kosmos, jeszczę myślę, jestem w trakcie) strasznie kanciaste te poziomy. poza tym, score jest jeden Score poprawione :thumbsup: (nie no lubię kwadraty :) //bo to jeden kształt który umiem narysować najlepiej :D xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberZoGA (ZombiesWillBack) Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Tak z nudę sobie Title'sa walnąłem(lepiej wygląda): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 wciąż wygląda kanciasto, dodaj jakieś zaokrąglenia na rogach. no i co to jest to zielone na ścianach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Niezbyt apetyczny ale ma potencjał. Popracuj nad intensywnością(oczojebnością) kolorów. Wygładzona trawa w blokach ziemi wydaje się kłócić z rozpikselowanymi winoroślami zwisającymi miejscami z mapy. No ale jesteś na dobrej drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberZoGA (ZombiesWillBack) Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mniej kanciasty i dodałem przeciwników (na razie 2, będzie więcej...o wiele więcej) no i co to jest to zielone na ścianach? to jest mech ;) , albo coś na wygląd mchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BanDa Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Weź narysuj pare sprite'ów tej ziemi i niech losowo się generuje, będzie chyba lepiej wyglądać :P I 'oczojebność' zmniejsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Weź narysuj pare sprite'ów tej ziemi i niech losowo się generuje raczej lepiej, żeby to były tilesy (mam nadzieję, że są) co do grafiki, to jeszcze bym tło zmienił, takie jakieś niechlujne. no i stonował kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberZoGA (ZombiesWillBack) Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Weź narysuj pare sprite'ów tej ziemi i niech losowo się generuje, będzie chyba lepiej wyglądać tongue2.gif I 'oczojebność' zmniejsz aczej lepiej, żeby to były tilesy (mam nadzieję, że są) co do grafiki, to jeszcze bym tło zmienił, takie jakieś niechlujne. no i stonował kolory. Dobra popracuję jeszcze i się poprawi. Tilesy mam i sprite też mam ale szybciej walnę te sprites, w obiekcie walne "random" i będzie git :D (chyba -,-) Kolorki troszkę z-dark-uję bo to będzie mroczna gra :3 EDIT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 jeśli to ma być mroczna gra, to tilesy i tak wyglądają zbyt "cukierkowo". chyba że to ma być mrok w stylu "mrocznych" gier na nesa, to zobaczymy jak wyjdzie w praniu w ogóle my tu pitu-pitu o grafice, a pokazałbyś coś z mechaniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 E, ja korzystam z czegoś takiego mniej więcej dla tilesów o rozmiarach 128x128, podzielonych na 3x3 części. GML var i=choose(0,1,2); var j=choose(0,1,2); tile_add(tiles1, i*64, j*64, 64, 64, wolny_x, wolny_y, 100); } Tylko sobie dorób, żeby nie układało tilesa, na tilesa. No, a tak to w grze będzie się strzelało z broni, walczyło mieczem, czy tylko unikało przeciwników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberZoGA (ZombiesWillBack) Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 E, ja korzystam z czegoś takiego mniej więcej dla tilesów o rozmiarach 128x128, podzielonych na 3x3 części. GML var i=choose(0,1,2); var j=choose(0,1,2); tile_add(tiles1, i*64, j*64, 64, 64, wolny_x, wolny_y, 100); } Tylko sobie dorób, żeby nie układało tilesa, na tilesa. No, a tak to w grze będzie się strzelało z broni, walczyło mieczem, czy tylko unikało przeciwników? Może skorzystam dzięki W grze będzie masa broni od zwykłego pistoletu po działa laserowe, różne dodatkowe przedmioty takie jak kamizelka, osłona radioaktywna (po dotknięciu przeciwnika zostaje z niego pył :D) , itp. Jeszcze tworzę projekty, zapisuję pomysły i wybieram te lepsze. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 na razie zrób, żeby się fajnie działo z podstawowym pistoletem, jak już to ogarniesz to dodawaj kolejne pokaż filmik albo gifa z rozgrywki nam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi