LionX Dagger Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam Mam taki mały problem bo nie wiem na jakiej zasadzie by to miało by działać a mówię tu o zewnętrznych mapach jak zrobić coś takiego że po pierwsze mapę z wszystkimi rzeczami zapisać np. do 001.map a potem że to podczas gry zostaje wczytane jeśli mógłbym prosić przykład to byłbym bardzo wdzięczny z góry thx. Edit : widzę teraz że złą nazwę w temacie wklepałem jeśli mógłbym jakiegoś moderatora prości o zmianę nazwy tematu na np. zewnętrzne mapy a na dole zapis i odczyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Edytor: rób instance_create z x na mouse_x i y na mouse_y. Potem zapisuj pozycje wszelkich obiektów za pomocą poleceń INI. Odczyt: twórz obiekty za pomocą instance_create, wykorzystując odczyt z pliku INI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 nie do końca oto mi chodziło bo wszystkie mapy z gry chciałbym trzymać w osobnym folderze, nie wiem czy ini by mi wszystko zapisało co bym chciał poza tym jak już wspomniałem nie chodzi mi o zrobienie edytora ale i tak spróbuje twój pomysł zobaczę co z tego mi wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Jak nie wyjdzie, to zobacz DLL Mosta23 do obsługi plików .DAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 hmmm... kiedyś sobie takie coś zrobiłem i dawałem tu przykład. poszukaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Możesz też obczaić przykład Tymona i mój. Wg mnie lepsza jakość. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi