Mateusz Nejman Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Moim problemem jest obliczenie 2 boków(przyprostokątnej i przeciwprostokątnej) znając długość przyprostokątnej i 2 kąty(prostokątny i ten u góry) Zielonym kolorem zaznaczyłem wartości które znam. Jak obliczyć pozostałe wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 <cos spieprzylem> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 BokB wychodzi bardzo mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 BokB wychodzi bardzo mały Tego jeszcze brakowalo zebym jakas glupote walnal. Niech ktos przeczyta co napisalem i poprawi jeżeli coś źle napisałem, bo chyba zardzewiałem z tego. Edit: Musisz zaczekac na odpowiedz kogos innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Używasz tego do gry? Czy odrabiasz pracę domową? Jeżeli do gry, to jestem ciekaw po co dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Znamy bok a, kąt prosty i kąt beta GML a=4; prost=degtorad(90); //zamieniamy stopnie na radiany beta=degtorad(55); //tu tak samo</span></span> Z tych danych możemy wyliczyć bok b, bok c, i alfa GML b=sin(beta)*(a/cos(beta)); c=a/cos(beta); alfa=pi/2-beta; I teraz jak chcesz wyświetlać w grze wyniki to musisz spowrotem zamienić radiany na stopnie GML draw_text(x,y,string(radtodeg(prost))); draw_text(x,y,string(radtodeg(alfa))); draw_text(x,y,string(radtodeg(beta))); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi