gilos99 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam! Moim problemem jest usuwanie przeciwnika po usunięciu jego życia. Wszytko ok tylko jak mam dwie te same postacie w roomie postacie i gdy jedną zabije to dwóch się kasuję. Nie wiem jak usunąć ten problem. Jeszcze foto:Kolizja z pociskiem powoduje spadek życia Przy stracie całego życia> Code>instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 ustaw sobie własną zmienną dla hp, te domyślne śmierdzą potem w stepie wroga daj, że jak hp <= 0 to umiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dzięki! Czyli w step : hp=100 if colision _(co tu wpisać?) (obj_strzala) { hp-=10 } if hp=0 { instance_destroy() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 yyy nie... po 1. looknij do ku#### nędzy w dokumentacje dzial eventy po 2. ten temat jest poruszany srednio raz w miesiacu po 3. create -> hp=100 event collision z pociskiem-> hp-=10 with(other) instance_destroy() if hp<=0 instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nadal usuwają się oba przeciwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nadal usuwają się oba przeciwnicy Bo musisz skasować to co robiłeś włącznie z całym systemem życia potworków. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nie no jest git dzięki wam za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam! Wszystko jakby dobrze tylko jest taki fant że dałem taki kod naszemu bohaterowi. Gdy hp=0; nasz bohater czasem umiera czasem nie. Nie wiem dlaczego. Kod jest taki sam jak koledzy(kris99 i explosivo ) podali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zaprzeczasz sam sobie. Przeczytaj co napisałeś i powiedz czemu nie zrobiłeś tak jak kriso99 i Explosivo podali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 o lol chodzi mi że postać czasem ginie a czasem nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 No i wygląda na to że odpowiedź jest w twoim własnym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jezu.... w kodzie jest że jak hp=0 to umiera a w rzeczywistości czasem umiera a czasem nie. Teraz już nie pomożesz. Temat zamknięty znalazłem problem :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Po co skoro 2 dni temu dostałeś odpowiedź? W dodatku daję Ci warn za double tripple post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 :) Coś mi to programowanie nie idzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi