Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Października 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Mam problem. Od dzisiaj załozyłem na mojej stronce reklamy google adsense, ale przez to strasznie wzrosła ni z gruszki nie z pietruszki liczba gości. Po IP wiem, ze to własnie google, ale czy poza zablokowaniem IP, jest jakas opcja sprawdzania kiedy na stronę wchodzi robot a kiedy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 O ile wiem zatrzymać googlowego bota można za pomocą robots.txt w katalogu głównym strony. Ale jaka zawartość pliku ma być to nie wiem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Hm a jaki numer IP ma bot google? P.S czy nie powinienes sie cieszyc ze masz tyle odwiedzin? (NO to co ze zwalnia strone :jezor:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Października 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 nie chodzi o zwalnianie, tylko wyświetlanie, że na stronie jest 20 gości a tak naprawdę są 3 osoby :P A ip jest takie 66.249.65.110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 nie chodzi o zwalnianie, tylko wyświetlanie, że na stronie jest 20 gości a tak naprawdę są 3 osoby :P A ip jest takie 66.249.65.110 No to w tym pliku robots ustawiasz na przykład czy bot może w ogóle wejść na stronę czy nie, oraz od którego pliku html ma zacząć przeglądanie strony. Ale więcej ci nie mogę powiedzieć, bo mnie bardziej to nie interesowało. Zresztą 20 osób na liczniku sprawia że strona jest popularna, tym chętniej się ludzie zarejestrują. :] ps. http://www.javascriptkit.com/howto/robots.shtml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 albo go zbanuj, <?php if ($_SERVER['REMOTE_ADDR == '66.249.65.110') die('Ni mo przejścia ty BOCIE JEDEN!!! HAHAHAHAHAHAHA'); // :P ?> Ale myślę, że robots.txt to lepszy pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Imo IP robotow google nie jest zawsze takie same wiec pozostaje alternatywa robots.txt np. ban wszystkich wyszukiwarek na wszystkie pliki User-agent: * Disallow: / Dla samego google - zamiast * googlebot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 albo go zbanuj, <?php if ($_SERVER['REMOTE_ADDR == '66.249.65.110') die('Ni mo przejścia ty BOCIE JEDEN!!! HAHAHAHAHAHAHA'); // :P ?> IMO bez sensu, bo może w wynikach googla pokazać się ten tekst zamiast opisu serwisu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Października 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 No właśnie, tutaj musiało by być wykrywanie google bota (nie wiem jak on się przedstawia jako USER_AGENT), i nie tworzenie dla niego sesji w bazie danych, tak aby nie był wyświetlany jako gośc i nie zajmował zbędnego miejsca. Ale spórubuję poszperać w tym http://www.phpbb2.pl/download.php?d=449 i może coś wymyślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi