Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 ajajaj, nie wiem czemu nie mogę sobie z tym poradzić. Dajmy na to, że rysuję prosty klocek, porusza się po pathie, a w draw GML d3d_transform_add_rotation_z(direction) d3d_transform_add_translation(x,y,z) d3d_draw_block(x-8,y-8,60,x+8,y+8,80,background_get_texture(d4),1,1) d3d_transform_set_identity() jednak nie działa. Oświećcie mnie co z tym fantem zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ale co klocek się nie rusza? Czy path został uruchomiony w instancji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 uruchamiam i zapętlam w create patha, klocek się rusza, ale nie obraca jak wiadomo, a kiedy używam add_rotation, to po prostu chyba znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 a tak GML d3d_transform_set_rotation_z(direction) d3d_transform_add_translation(x,y,z) d3d_draw_block(x-8,y-8,60,x+8,y+8,80,background_get_texture(d4),1,1) d3d_transform_set_identity() pierwszy zawsze musi być set reszta add. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi