I am Żyd and Lewak Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Czy jest jakaś lista zarejestrowanych portów a przynajmniej te które na pewno router ci nie użyje albowiem... przez pół godziny się męczę ze starym projektem z GM8.0'a i zastanawiałem się dlaczego przestał działać? Pomimo iż 127.0.0.1 działał. No jak się okazuje czasami mogę, czasami nie mogę używać mojego ulubionego portu 6112 ALL pomimo iż teraz nie gram w Starcrafta/Warcrafta. Więc czy jest jakiś port który możliwie nie byłby zarezerwowany na inną applikację lub czy da się odblokować(uwolnić) mój kochany port 6112 ALL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie powinno być problemów Na localhost z portem 6112 działa, czy tylko czasami? Czy grę chciałeś udostępnic? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Jak to jest zawsze że jak napisze na GMClanie problem to załatwiam go 5 minut później sam po stworzeniu tematu. Wystarczyło wyczyścić wyjątki w rejestrze z zapory z tej lokalizacji HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile Po prostu system zarejestrował port 6112 tylko na program Starcraft. Ale i tak dzięki Fervi <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi