BloodDzioch Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Taka sytuacja: Chcę prostokątny sprite "wygiąć" w łuk. Szukałem i tutaj i na community i nic nie znalazłem (może coś przeoczyłem). Jakieś pomysły jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Musiałbyś zbudować sprita z więcej niż 4 wierzchołków za pomocą tych funkcji http://docs.yoyogames.com/source/dadiospic...ives/index.html a potem je wyginać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodDzioch Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Na pierwszy rzut oka chyba kumam o co chodzi. Trochę mnie przeraża zastosowanie tego z np. drzewami. Jak nie ma innej rady to spróbuje (jeśli nie ogarnę to chociaż się czegoś nauczę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 To działa tak samo jak modele 3D tylko ze tutaj jest 2D :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodDzioch Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Tak żem czuł. Pobawię się tym, pewnie nie użyję tego w takim celu w jakim bym chciał, ale może gdzie indziej się przyda (no i się czegoś nauczę). Dzięki! Nie zamykam, może ktoś będzie miał jakiś inny pomysł czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 YXE drąży w temacie zaraz powie że jest lub zrobi shader do tego. EDIT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodDzioch Opublikowano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Chyba zrezygnował...albo zasnął na klawiaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi