Compi Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witajcie. Otóż mam do napisania aplikacje na Andka, jako że nie przepadam za Javą, postanowiłem użyć gmsa. Poszukałem w Google i wychodzi na to że GM nie ma wbudowanej obsługi GPS. Ale za to jest opcja napisania rozszerzenia w Javie. Pomyślałem więc że zrobie Gexa z funkcjami GPS, więc pytam czy jest to możliwe? Następne pytanie. Czy jest możliwość komunikacji GM z serwerem HTTP? Do aplikacji bd potrzebował usług lokalizacyjnych oraz opcji wysyłania plików na serwer. Czy jest to możliwe z najnowszym GM:S? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Wystarczy przejrzeć dokumentację, aby dostrzec, iż jest możliwa wymiana danych między aplikacją a serwerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 No dobra, a co z GPS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Java czy JavaScipt? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 A o co pytasz? Czego nie lubie? Javy i C#. Czy może pytasz w czym napiszę extensiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Pytam się bo przegapiłem kiedy dodali obsługę rozszerzeń native Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 W 1.3, nawet tutek jest na YYG Przerobilem sobie RunnerActivity.java i dodałem do GM:S funkcje getLat i getLon Działają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi