slodziaczekzkamera Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jak ktos udostępnia przyklady do pobrania np system doswiadczenia itp, i jak to ściągne to jak to otworzyyc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jak pobierzesz przykład z GMCLAN.org to albo jest spakowany, czyli musisz rozpokawoać np. winrarem Następnie uruchamiasz GM'a 8.1 albo studio czy starszego... Dajesz otwórz projekt i wybierasz ścieżkę do pliku który ściągnąłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziaczekzkamera Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 dzięki zobacze jutro a wiesz jak zrobic np zycie przeciwnika albo moje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 nie wiem jak przeciwnika, ale wiem jak Twoje zrobic: nie pij, nie pal, nie cpaj, ucz sie, a bedziesz miala zycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 dzięki zobacze jutro a wiesz jak zrobic np zycie przeciwnika albo moje ?? Warto by było zapoznać się z najprostrzymi elementami. Przeczytałaś dokumentację na tej stronie ? Umiesz chociaż zrobić coś na klockach/buttonach ? Trzeba się najpierw nauczyć trochę teorii, jak i co się z czy je, żeby móc cokolwiek zrobić... Wiedzieć wiem, ale czy nie warto zacząć od podstaw, poruszania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 @up: on chce zrobić życie, nie utrzymać! Toż to zasadnicza różnica! No to musisz znaleźć laskę(ew. dziwkę) i dalej to chyba wiesz ;) A tak serio to w gdzieś na początku gry(np.: room>creation code) dajesz ile chcesz żyć np.: GML lives=5 A jak chcesz, żeby stracił życie to po prostu: GML lives-=1; lub jak łatwiej Ci zrozumieć: GML lives=lives-1; lub dla GMS jeszcze krócej niż w peirwszym można: GML lives--; Wszystkie kody to to samo tylko inaczej zapisane. Oczywiście uważaj, żeby nie "zapętlić" efektu. Jeżeli np.: tracisz życie po osiągnięciu health==0 to wtedy musisz znowu przywrócić health do pierwotnej postaci, bo będzie tracił w nieskończoność ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 @MaxGamimg: głupi jesteś i nic już tego nie zmieni :< paski życia to czworokąty dwa, jeden to tło, a drugi to wypełnienie paska liczone tak: szerokość wypełnienia = szerokość paska * procent życia / 100; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 @MaxGamimg Ty piszesz kod, a ta osoba nawet otwierać projektu nie umie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Zrozumiałem z tego co napisał, że załapał i tylko rozpakowywać nie umie, ale w sumie masz rację :P Tak czy siak napisać nie zaszkodzi, może jakimś cudem to załapie jak najpierw kompletne podstawy ogarnie(do tej pory myślałem, że kompletne podstawy to są m.in.: te kody co napisałem xD). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi