morty Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Witam, tworzę moją drugą gręw GM. Ze efektów 3d jakie uzyskałem jestem dotąd zadowolony, ale mam pytanie odnośnie problematycznego wyświetlania tekstu. Czy w trybie 3d do wyświetlenia tekstu potrzeba czegoś innego poza draw_text? Problem w tym, że tekst. wyświetlany za pomocą draw_text... nie wyświetla mi się. Eksperymentowałem z głębią, przestawiając ją na różne wartości tymczasowo, zmieniałem d3d_set_hidden na false i nie pomagało to. Czy ktoś może doradzić, jak ten problem rozwiązać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Zpaewne znasz przykład gry fpp ze strony gamemaker.nl , jest tam obiekt wyświetlający pasek hp, zerknij do niego, i zamiast wyświtlania paska zrób pokazywanie tekstu. (sam skryptów nie pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serge Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Create: hei=display_get_height() wid=display_get_width() Draw: d3d_set_projection_ortho(0,0,wid,hei,0) draw_text_ext(50,50,"rambambamtretete",-1,-1,) To powinno działać, musi bo sam tego używam :thumbsup:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi