Wn3ku Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam. Jako, że ogarniam GameMakera sam to mam pewien problem dotyczący poruszania się obiektu. Chodzi o to, że gdy już ustawie wszelakie przyciski itp. To gdy nacisnę przykładowo strzałkę w lewo to po puszczeniu jej obiekt nadal idzie, pełźnie w tą stronę. Jak zrobić tak by, po puszczeniu strzałki tak się nie działo? Próbowałem także użyć zdarzenia, gdy przycisk zostanie naciśnięty. Efekt taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Pokaż kod, klocki, cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wn3ku Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Narazie kodowaniem bezpośrednio się nie bawiłem w GM, liczyłem że tak oczywistą rzecz bez umiejętności GL ogarnę. Tak wygląda obiekt Char'a http://imgur.com/LBhQG65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Daj w Release Left klocek pod nazwa Stop Movement (czy jakoś tak). Powinno zadziałać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Użyj klocka Jump to position i zaznacz Relative. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Daj w Release Left klocek pod nazwa Stop Movement (czy jakoś tak). Powinno zadziałać :) Dobrze mówisz ale musi dać ten sam klocek co do ruchu tylko że zamiast wybrać którąś strzałkę musi kliknąć w ten kwadrat na środku i w speed wpisać 0 tak dla pewności. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi