pawel_bmx Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Jeden skrypt zapisuje zmienne do pliku ini, robi to tak: ini_open('savegame.ini'); ini_write_string('PLAYER','x',string(player.x); ini_write_string('PLAYER','y',string(player.y); ... ini_close(); Drugi skrypt odczytuje dane: ini_open('savegame.ini'); player.x = ini_read_string('PLAYER','x',''); player.y = ini_read_string('PLAYER','y',''); ... ini_close(); Niestety podczas urochomienia drugiego skryptu nic się nie zmienia. Opcję odczytaj grę mam w innym roomie niż toczy się gra. W którym miejscu dać w drugim skrypcie room_goto()? To chyba obojętne tak? I jeszcze jeden problem, jak pobrać do zmiennej aktualny numer poziomu? W helpie znalazłem room_get_name, ale w nawiasie musze podać nr pokoju, a właśnie ten numer chce uzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 sie dozuce tutaj bo mam tez problem z ini ini_write_string('OPCJE','muza',1); ale w ini nie zapisuje mi 1 tylko muza=0.9997448........ :( o co biega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_bmx Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Jeżeli chcesz żeby było muza = 1 to daj jedynke w cudzysłowia: ini_write_string('OPCJE','muza','1'); jeżeli chcesz zapisać wartość zmiennej to zamiast cudzysłowia napisz: ini_write_string('OPCJE','muza',string(twoja_zmienna)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 danke mein freund :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 ini_open('savegame.ini'); ini_write_string('PLAYER','x',string(player.x)); ini_write_string('PLAYER','y',string(player.y)); ... ini_close(); ini_open('savegame.ini'); player.x = real(ini_read_string('PLAYER','x','0')); player.y = real(ini_read_string('PLAYER','y','0')); ... ini_close(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_bmx Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Dzieki, działa ok :) Chciałem jeszcze powrócić do kwestii pobierania do zmiennej nazwy obecnego rooma. Room_get_name to chyba nie to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Po prostu room. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_bmx Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi