Jeremiah Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Odświeżam sobie zabawę z 39dll i bazując na starych przykładach podczas testowania gierki wyskakują mi w GM błędy tego typu: In Object object0, in Event UserEvent0 action number 1 at line 6 : function "sendmessage" expects 4 arguments, 1 provided Co ciekawe, po wyeksportowaniu aplikacji do exe działa prawidłowo i bez jakichkolwiek problemów. Błąd pojawia się tylko w okienku "Compile Errors" podczas testowania gry bez exportu. Jak się pozbyć tego problemu, aby móc normalnie testować grę, a nie za każdym razem exportować do exe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Masz gdzieś w opcjach projektu, miesce dzie pisze że bedzie tak errory wywalać, odznacz to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremiah Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 A taki myk... dzięki. Tylko czy ta opcja jeszcze istnieje w Game Maker Studio? W takich momentach żałuje pieniędzy wydanych na ten program :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Szukałem i nie wiem gdzie/czy to jest w studio, btw. wszyscy mówią że te funkcje sieciowe wbudowane w gm:s są lepsze, możesz je obczaić. (ale ja ich nie lubię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Poczytaj o nowym sposobie argumentowania funkcji w studio. I poprzerabiaj skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi