Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 28 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Kochani, jest sprawa. Muszę pilnie nagiąć obrazek, ale nie byle jak. Chodzi mi o to, by jego prawy i lewy bok nagięły się parabolicznie w dół, aż do zetknięcia się tworząc okrąg. Proszę tylko o instrukcje jak tego dokonać (najlepiej w Gimpie, bo tylko nim póki co władam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ja mam pomysł w Photoshopie, ale generalnie to niezbyt proste :( To zależy od tego jakie to zdjęcie i co chcesz osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kochani, jest sprawa. Muszę pilnie nagiąć obrazek, ale nie byle jak. Chodzi mi o to, by jego prawy i lewy bok nagięły się parabolicznie w dół, aż do zetknięcia się tworząc okrąg. Proszę tylko o instrukcje jak tego dokonać (najlepiej w Gimpie, bo tylko nim póki co władam) W photoshopie funkcja wrap, użyte najlepiej kilkakrotnie. Nie jest to zbyt oczywisty i zbyt doskonały sposób - ale da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 ta, najlepiej wtedy zrobić koło i ten obrazek wrapowany jako maske Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 nono, a jeszcze lepiej najpierw go pociąć na 3,4 części, i wtedy wrapować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 o to ja nie umiem używać wrap w PS, gdzie to jest? myślałam o polar coordinates, to daje okrąg, jak te modne planety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 edit/transform/wrap :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 edit/transform/wrap :) aa..... WARP...okej myślałam ze rzeczywiście jest jakiś filtr do wrapowania... to trudne... to coordinates by łatwiej poszlo o ile potrzebuje zrobić kulkę z obrazka. Dużo masz tych obrazków Kiełbaso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 :D Fakt! a photoshop to program ukrytych możliwości, większości tych ikonek i dziwnych nazw nigdy nie kliknąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Blender modyfikator odginania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Boże, przepraszam najmocniej. Chodziło mi tylko o nagięcie na taki wzór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Nie widzę problemu, blenderem możesz sobie naginać w dowolne kształty obrazki. Tutaj masz plik blend. Wystarczy że zmienisz texturkę w edit mode [Tab] i naciśniesz F12 to ci zrobi rendera z przeźroczystym tłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dało radę. Zawsze bałem się blendera, ale czas dorosnąć. Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi