Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Jak zrobić aby tekst wyświetlał się w granicach? Np. jakiś tekst osiągnął długość (width nie length) 128p, to szukamy najbliższego odstępu i wpisujemy znak #. Jak to zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Stworz zmienna, ktora bedzie przechowywala szerokosci stringa, ewentualnie uzyj tablic - dla kazdego znaku z osobna. I w zależności od użytej czcionki przy każdym kolejnym znaku dodawaj jego szerokość do zmiennej aż osiągnie 128, wtedy zrób keyboard_string += '#'; i wyjdzie przejście do następnej linii. Co do szerokości znaków to zależą od kroju i wielkości czcionki, poszukaj sobie w necie tam jest dużo info na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Aha, ale jeśli chce się pójść na łatwiznę to trzeba użyć draw_text_ext() Ale mam inny problem: Jak ustawić polskie litery, bo gdy je piszę to pokazują się tylko odstępy tam gdzie one powinny być. Helps! S.O.S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 W ustawieniach fonta ustaw zakres znakow od 0 do 255 i pozniej wywolaj go w kodzie draw_set_font() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Thanx! Pięc punktów dla Gryffindoru! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały_wilk Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Matthew, tylko wiesz, Scooby nie za bardzo pasuje do tego... ;) Zaprogramuj sobie alternatywne użycie różdżki ( jakiegoś kijka w realu ) - jeżeli nie da się nic wyczarować to dziabnąć w oko przeciwnika ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 No to kogo mam wziąść? Jestem w Hufflepuffie, więc muszę być Prof. Sprout, bo ona jest opiekunem Hufflepuffu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Sorry za offtop. A gdzie ja jestem? też w Hufflepuff? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Yes! Zmieniam temat: Hogwart Game I już nie będzie offtopów Instrukcje macie w sygnie. Chociaż na P osób jest wiele Piotrek11hehe, Pablo1cośtam, Pablo_cośtam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Moze lepiej zaloz nowy temat we Valhalli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Eee... no dobra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 *reflex* gosh, skad Ci sie wzial pomysl na "cos-tak-beznadziejnego" :D? btw trzeba bylo zobaczyc jaak to gnysq zrobil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi