Matthew Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 W programie Maximala jest coś takiego, że jak narysujemy coś to to nie znika. ??? HELP Plz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 to trzeba sie bylo Maximala w jego temacie zapytac, On napewno wie :) chociaz.. w sumie tez mnie to ciekawi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Wydaje mi sie ze to jest po prostu surface do ktorego ciagle cos jest dorysowywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Wyłączył w roomie "draw background color". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Wyłączył w roomie "draw background color".Bingo :D Proste i skuteczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Temat: Stała zmienna? OK, mam kolejny gigantycznie trudny problem, którego NIKT nie rozwiąże. Otóż mam w creacie kod draw_num = 0; draw_event[draw_num] = "draw_set_color(c_white) draw_rectangle(0,0,room_width,room_height,0)"; draw_num += 1; W drawie for (i = 0; i < draw_num; i += 1) execute_string(draw_event[i]); W release LMB if (line_yes) { draw_event[draw_num] = "draw_line_color(line_x,line_y,line_x2,line_y2,c_red,c_yellow)" draw_num += 1; line_yes = false; } No i tu jest ten GIGANTYCZNIE trudny PROBLEM Nie widać go, ale gdy wykorzystamy te kody, zrozumiecie o co mi chodzi. Rysuje się TYLKO JEDNA LINIA. Wiem dlaczego, bo w drawie ta funkcja pobiera zmienne i w wyniku zawsze rysuje sie jedna linia. Pomocy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Temat: Stała zmienna? OK, mam kolejny gigantycznie trudny problem, którego NIKT nie rozwiąże. Otóż mam w creacie kod draw_num = 0; draw_event[draw_num] = "draw_set_color(c_white) draw_rectangle(0,0,room_width,room_height,0)"; draw_num += 1; W drawie for (i = 0; i < draw_num; i += 1) execute_string(draw_event[i]); W release LMB if (line_yes) { draw_event[draw_num] = "draw_line_color(line_x,line_y,line_x2,line_y2,c_red,c_yellow)" draw_num += 1; line_yes = false; } No i tu jest ten GIGANTYCZNIE trudny PROBLEM Nie widać go, ale gdy wykorzystamy te kody, zrozumiecie o co mi chodzi. Rysuje się TYLKO JEDNA LINIA. Wiem dlaczego, bo w drawie ta funkcja pobiera zmienne i w wyniku zawsze rysuje sie jedna linia. Pomocy!!! Ale żeś namotał... Napisz co chcesz osiągnąć, bo ja sie nigdy nie umiałem połapać w cudzym kodzie :P PS: Czyżbyś szykował jakąś konkurencję dla mojega SDS'a? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 PS: Czyżbyś szykował jakąś konkurencję dla mojega SDS'a? Może, a może połączymy siły. Ale dopiero wtedy gdy to rozwiążę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Może, a może połączymy siły. Ale dopiero wtedy gdy to rozwiążę.Ciekawy pomysł :) Ale wytłumacz mi o co Ci chodzi z tym kodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Dobra, to nie jest już GtP Zrobiłem to inaczej... Max, o tym kodzie porozmawiajmy na GG. Zresztą, sprawdź ten kod tzn. przetestuj go a sam się dowiesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi