Pieter Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Robie sobie taki jak by path bez żadnych funkcji... To ma być coś w stylu rysowania błyskawicy dynamicznie... Zrobiłem prościutką żecz a ona nie działa zresztą sami zobaczcie: download Chodzi mi oto żeby po stworzeniu każdego punktu on zaczoł rysować linie każdy do najbliższego... HELP PLSS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Otwrzymujesz id obiektu który stworzyłes... linia się rysuje ale z punktu A do punktu A więc nigdy jej nie zobaczysz. Poprawiłem ten Twoj kod : przykład Moim skromnym zdaniem powinno się jednak rysować linię do następnego wstawionego a nie najbliższego punktu no ale to juz Twoja decyzja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 To ja dam coś takiego: var xx,yy,next_object; draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y); if (instance_exists(id+1)) next_object = id + 1; else if (instance_exists(instance_id[1])) next_object = instance_id[1]; if (next_object <> -1) { if instance_number(object1) > 1 { draw_set_color(c_red); draw_line(x,y,next_object.x,next_object.y); } } Rysuje zamkniętego patha. var xx,yy,next_object; draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y); if (instance_exists(id+1)) { next_object = id + 1; { if instance_number(object1) > 1 { draw_set_color(c_red); draw_line(x,y,next_object.x,next_object.y); } } } Rysuje otwartego patha. Wiem, że chodziło ci o co innego ale tak dałem gdybyś potrzebował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 14 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Wiesz że z tym otwartym pathem trafiłeś w 10? Dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi